torstai 10. kesäkuuta 2010

LIVE: Jeff Beck ja Imelda May Les Paulin muistoksi!TIMELESS ROCK Pori Jazzissa heinäkuussa esiintyvä kitaristi Jeff Beck kunnioitti viime elokuussa edesmenneen ystävänsä Les Paulin muistoa soittamalla eilen Iridium Jazz- klubilla New Yorkissa, joka oli Les Paulin kantapaikka ja jossa hän soitti joka maanantai aina kuolemaansa asti.
Beckiä säesti irlantilaisen Imelda Mayn bändi, tuttu Kemin Pakkasukko Jazz & Bluesista parin vuoden takaa!!! Imelda on myös mukana Jeffin uusimmalla levyllä Passion & Commotion. May ja hänen kitaristiaviomiehensä Darrel Higham, jakoivat suurimman osan illan lauluvelvollisuuksista. Brian Setzer myös tuli laulamaan kahden laulun aikana, mukaanlukien finaalin.
Pieni klubi oli täynnä kutsuvieraita, nimiä suoraan rockin Kuka kukin on-kirjasta. Meat Loaf, Little Steven Van Zandt, Zakk Wylde, Ace Frehley, Kirk Hammett ja monet muut tähdet nauttivat lähes kaksituntisesta setistä.
May ja Beck versioivat kappaleita kuten How high the moon, Vaya con dios ja World is waiting for the sunrise Paul ja Mary Fordin laulukirjasta. Ennen kimaraa, Imelda kertoi, että hän käyttää levytyksissään samaa laulun äänitystekniikkaa kuin Mary ennen vanhaan.
Tribuuttikappaleiden ulkopuolelta Beck soitti loistavasti instrumentaalit Walking in the sand, Sleepwalk ja the Peter Gunn- theme. Hän soitti myös Yardbirds-klassikon Train kept a-rollin. Setti päättyi Bill Haleyn Rock around the clock- and Shake, rattle, and roll-bravuureihin
Shown jälkeen Meat Loaf oli ymmällään Beckin kitaroinnista. "Kuinka hän tekee sen?", hän ällisteli. "Hänen soittonsa tulee paikasta sydämessä, joka harvoilla ihmisillä on."

Bruce Springsteenin E-Street Bandin Little Steven oli samoin lumoutunut. "Paras show, jonka olen nähnyt eläissäni. En laske leikkiä. Todella ilmiömäistä."
Metallican Kirk Hammett, joka pitää Beckiä yhtenä idoleistaan tuumasi:" Hän soittaa kaiken hymyillen, samalla kun kysyn itseltäni, `Kuinka h-ssä hän tekee tuon?"
Les Paul-tribuutti filmattiin ja myöhemmin tänä vuonna se ilmestyy DVD:nä.
PS. Väylän Pyörre Uutisten painopiste on edelleen vankasti Tornionlaaksossa ja Lapissa, mutta silloin tällöin noteerataan tapahtumia tuoreeltaan muualtakin. Varttuneemmille musadiggareille suunnattu Shawn Perryn Vintage Rock-nettisivusto on yksi tietolähde.