keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Ihme on tapahtunut!
Viime vuoden marraskuussa Väylän Pyörre Uutiset uutisoi Suomen ja Ruotsin välisen rajapyykin äkillisestä häviämisestä.
Vain punatanko oli jäljellä. Pyysimme lukijoilta apua, mutta toimitukseen tulleiden useiden vihjeidenkään perusteella vaakunakylttejä ei löydetty. Nyt viikon alussa ne oli palautettu paikoilleen.
Torniossa vieraillut Paskareissu- tv-ohjelman toimittaja Ari "Paska" Peltonen paheksui tapahtumaa ja ilahtui, kuin ilmoitin, että "kuvauspaikan kulissi" oli taas kunnossa.
Hänhän keksi ensimmäisenä, että golfkentällä maatessa voisi olla pää Ruotsin ja jalat Suomen puolella tai päinvastoin. Sama ideahan toteutuu nyt pystyasennossa Rajalla, kun pappiskunta vihkii aviopareja.
Tavoitin mediapersoona Peltosen huitomassa sääskiä Posion Kännäkässä, josta hän osti neljä vuotta sitten 10 × 5 metrin pläntin maata. Sinne hän perusti pienoisvaltion nimeltä Valtio, jonka puolustuvoimat on sittemmin palauttanut Suomelle. Hänellä oli jopa oma hallitus, jonka ulkoministeriksi hän nimitti enteellisesti Alexander Stubbin, joka sittemmin siirtyi vihollisen leiriin.Aikanaan pienlehti Helsingin Sanomat raportoi tarkoin Peltosen seikkailua Posion kairassa.
http://vaylanpyorre.blogspot.com/2009/11/kuka-havitti-rajan.html