sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Tähkäläiset Torniossa!
-Viimeinen keikka soitettiin riemulla. Umpitunnelin yleisö oli rentoa. Hyvä pore kuohui porukasta. Torniolaista meininkiä ei turhaan kehuta. Hyvä keikka!
Näin Lauri Tähkä & Elonkerjuu hehkuttaa kotisivuillaan eilistä Tornion vetoa, joka oli kymmenen keikan Lappi haltuhun 2010-kiertueen päätös. Ylistävät ovat myös Lauri Tähkän tosifanien kommentit keikasta yhtyeen
keskustelufoorumissa.
Päätöskeikallaan yhtye juhlisti Tornion Suurpilkkejä ja massatapahtuma sai tunturikeskusten pisteytyksen jälkeen pohjalaisen mielikuvituksen liikkeelle:
- Kun saavuttiin Tornioon eilen iltapäivällä oli koko kaupunki umpitunnelissa. Väki istuskeli teiden varsilla pilkkijakkaroilla ja sopersi kalajuttuja. Kairat kolahteli toisiinsa. Terasseilla ja ravintoloissa tanssittiin pöydillä. Hillitöön meininki. 8000 Tornionjoen pilkkiää saa aikaan armottomat bileet.

- Miksi ei yksi Suomen kaupungeista voisi olla ainaisessa humalassa? Valitaan humalan pääkaupungiksi Tornio. Pehmustetaan kadunkulmia ja laitetaan autoihin kunnon vaahtomuovipuskurit. Tänne voit tulla rennosti huppelissa. Juopotella aamusta iltaan. Yöstä aamuun. Täällä ei kukaan tuijota, kukaan ei pahastu, kukaan ei moralisoi. Joka jannu on jurrissa. Suomalaisten ykköslomanviettopaikka on syntynyt!