keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Tangokruunua havittelevat Rovaniemelle!

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun esikarsinnat ovat parhaillaan meneillään. Tänään kaksikymmentäkaksi laulajaa osallistui Oulun karsintoihin ja huomenna ovat vuorossa lappilaiset tangotaiturit. Paikkana on Lapin Radion toimitus, jossa heitä opastaa Jukka Hallikainen, tangokuningas parin vuoden takaa. Jos et ole vielä ilmoittautunut, mattimyöhäiset ehtivät vielä mukaan ilmestymällä paikan päällä klo12 lähtien.
Maaliskuun kymmenessä esikarsinnassa jokaisen laulajan laulusuoritus ja haastattelu taltioidaan. Kun kaikki karsintapaikat on käyty, näytteet suorituksista on kuunneltavissa http://satumaa.yle.fi -sivustolla, jonka jälkeen yleisö valitsee huhtikuun aikana jatkoon 50 laulajaa ja tuomaristo 50 laulajaa.
Toiseen nettikarsintaan jatkoon päässeiden nimet, näyte laulusuorituksesta ja videohaastattelu julkaistaan samaisella sivustolla toukokuun alussa. Karsinnasta jatkoon semifinaaliin pääsee yleisöäänien perusteella 25 laulajaa ja tuomariston valinnalla 25 laulajaa.
Semifinaali käydään Turussa kesäkuussa, jossa tuomaristo valitsee sitten lopulliset 5 miestä ja 5 naista Seinäjoen Tangomarkkinoilla järjestettävään loppuhuipennukseen.
Netissä ensimmäinen karsintaäänestys on 29.3. - 26.4. ja toinen 3.5.- 25.5.
PS. Rovaniemellä mukana oli 15 laulajaa heidän joukossaan muun muassa keminmaalainen Susanna Kunnari(os.Harri), joka oli viime vuoden ääniharavia netissä, mutta putosi semifinaalissa.