lauantai 27. maaliskuuta 2010

Twin City-festivaali tiivistää pakettia!
Rajat ylittävä Twin City- festivaali järjestetään kolmatta kertaa Torniossa 16.-17. heinäkuuta. Tapahtuma etsii muotoaan ja tänä vuonna se on tiivistetty yhteen viikonloppuun normaalien festivaalien tapaan.
Tapahtuman järjestäjä Reijo Angeria paljastaa, että tulevana kesänä ollaan liikkeellä kolmanneksella viimevuotisesta festivaalibudjetista, mutta edelleenkin puitteet ovat näyttävät ja rock ja iskelmä soivat kahdelta lavalta.
- Tulossa on tusinan verran ykkösnimiä, parasta A-luokkaa, joten laadusta ei tingitä, Angeria lupaa.
Twin City-festivaali rynni heti ensimmäisenä vuonnaan Rovaniemen Simerockin jälkeen Lapin toiseksi suurimmaksi musiikkijuhlaksi. Silloin se kohdisti ohjelmistonsa Bonnie Tyleristä lähtien voittopuolisesti aikuiselle väelle. Viime vuonna Reijo vastasi sitten nuorten huutoon ja kaikkiaan kymmenen keikkaa oli alle 18-vuotiaille sallittuja. Myös ruotsalaiset on huomioitu hyvin molempina vuosina, mutta nyt on hommaa analysoitu ja löydetty heikkoja kohtia.
- Olen päättänyt, että ensi kesänä en hae enää alle 18- vuotiaita kävijöitä, enkä ruotsalaisiakaan. Ikävä kyllä eivät toimineet kumpainenkaan.
Lopulliset esiintyjänimet Angeria lupaa julkistaa 9. huhtikuuta. Vaikka pienempien kulujen vuoksi, suuria yleisömääräpaineita ei ole, hän ei usko myöskään Simerockin samanaikaisuuden vaikuttavan kielteisesti kävijämäärään.
- Simerockin tuottaja Jaska Puolakan kanssa on keskustelu aiheesta. Ollaan Lappiassa samassa Festivaalituottaja-koulutuksessa ja molemmat ollaan samaa mieltä eli meidän asiakaskuntamme on ihan eri.