torstai 10. maaliskuuta 2011

Tuomo Haapalan Läpi harmaan kiven! Kukkolalaislähtöisen säveltäjä, muusikko & ohjaaja Tuomo Haapalan uusin sävelteos Läpi harmaan kiven perustuu äänimuistoihin. Kuuntele tästä! http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=2936061
Tämä Ruotsin radion Sisuradion tilaama teos herättelee muistoja siitä miltä Ruotsi kuulosti, kun sinne muutettiin joukolla töihin joskus 1960- luvulla. Haapala sanoo luoneensa musiikkiteoksen, jota ei tarvitsekaan ymmärtää.
- Kuuntele tätä niin kuin lintujen laulua metsässä ja anna mielikuvien viedä muistojen pariin, telakalle, tekstiilitehtaaseen, sairaalaan, posliinitehtaalle, siivoamaan..., säveltäjä kehoittaa.
Läpi harmaan kiven-teoksen ohjaus ja musiikki on Tuomo Haapalan. Hän soittaa myös pääsoitintaan kontrabassoa ja hänen poikansa Jouni lyömäsoittimia. Ääniä loihtii myös Anders Hägglöf. Runotekstit ovat Lars Huldénin kokoelmasta Pitkäätanssia. Tekniikka Maurice Mogard, ääni Anders Hägglöf, miksaus Benny Andersson ja tuottaja Ulla Rajakisto. (Kuva: Sisuradio)