perjantai 25. maaliskuuta 2011

The Mersey Beatles, nostalgiatrippi 1960-luvulle! The Mersey Beatles on esiintynyt ympäri maailman jo yli kymmenen vuoden ajan. Yhtye tulee Liverpoolista niinkuin alkuperäinen Fab Fourkin. Se on soittanut ja laulanut Beatles-klassikoita täysille saleille ympäri Ruotsia, mutta Suomessa yhtye on nähty toistaiseksi vain Helsingissä Linnanmäen Peacockissa. Tämän kehutun coverbändin show Haaparannan Folkets Husillä 9. huhtikuuta on siis harvinainen tilaisuus myös suomalaisille.

Yhtye on esittänyt Beatles- ikivihreitä useammin kuin esikuvansa ja kuten sanotaan, harjoitus tekee mestarin.Vuonna 2008 se valittiin Liverpoolin viralliseksi lähettilääksi maailmalle ja aina kun yhtye ei ole kiertueella, heidät löytää parhaiten keikalta paikallisesta Beatles-pyhätöstä Cavern Clubilta.

Yhtyeen jäsenet: Mark Bloor, David Howard, Steven Howard ja Brian Ambrose ovat kasvaneet pikkuhiljaa Beatlesin lauluihin ja oppineet arvostamaan ja vaalimaan Ringon, Johnin, Paulin ja Georgen musiikillista perintöä. Konserteissaan Mersey Beatles pyrkii kuulostamaan ja näyttämään autenttiselta. Soittimet (Hofner-basso, Gretsch-kitara,Voxit..) ja asusteet ovat silkkaa 1960-lukua.Yhtye on myös siitä harvinainen, että se käy läpi koko Beatles-historian, ja sen on sanottu olevan parhaimmillaan juuri vaikeimmissa Sgt Pepper Lonely Hearts Club Band-levyn kappaleissa.

Monelle 1960-luvulla nuoruuttaan viettäneelle ja monelle uudelle Beatles-musiikin ystävälle on odotettavissa ikimuistoinen ilta. Yleisön kanssa kuljetaan koko trippi varhaisista Liverpoolin ajoista Hampurin villisti rokkaavien show-esitysten kautta loppuunmyytyihin kiertueisiin ja Beatlemaniaan.

"Yksi mielyttävimmistä kommenteista, jonka olemme ihmisiltä saaneet showmme jälkeen on, kun he kertovat, että silmät suljettuaan kuulivat oikean Beatlesin soittavan." (Mersey Beatles)

Showtime: Klo 20.00 (Suomen aikaa) Kesto: 2 tuntia 15 minuuttia, yksi tauko.