maanantai 14. maaliskuuta 2011

Moska, loppuvuoden hittisarja!YLE TV1:n Kotikatsomossa nähdään lokakuusta alkaen, sunnuntaisin aina klo 21 jälkeen, pohjoisen poikien Jari Tervon käsikirjoittama ja Pirkka-Pekka Peteliuksen ohjaama 8-osainen sarja Moska, joka sijoittuu samannimisen skandaalilehden toimitukseen. Tapahtumat keskittyvät lehden toimituskuntaan, ja lehden kirjoitusten kohteena ovat ihmiset, pääasiassa viihteen ja politiikan maailmasta.
Moskan sielua, päätoimittaja Touhu Lesosta näyttelee Maria Sid (kuvassa). Lesonen on kaksinkertaistanut Moskan levikin kolmessa vuodessa, ja Lesonen pitelee koko Suomen poliittisen ja viihde-elämän lankoja käsissään. Lesosella tuntuu olevan käytössään enemmän kuin yhdeksän elämää, ja nainen putoaa aina jaloilleen. Been there, done that.
Krista Kosonen näyttelee sarjassa Raita Halikkoa, nuorta valokuvaajaa, joka saa kesäpestin Moskan toimituksessa. Skandaalilehden valokuvaajan on itse oltava näkymätön ja tehdä kuvattavat näkyviksi. Moskan toimituksessa Raita löytää paitsi työstään, myös itsestään uusia puolia.
Kaiken nähneen, kokeneen ja eläneen vanhemman toimittajan, Kutemajärven rooliin eläytyy Juha Veijonen. Kutemajärvi ottaa nuoren valokuvaajan hoiviinsa, ja pystyy kerran vielä näyttämään kyntensä – kaikkien yllätykseksi.
Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Teijo Eloranta, Milka Ahlroth, Arttu Kapulainen, Aino Seppo ja Timo Torikka. Moska-sarjan tuottaa Ilmo Laevuo Tuotanto Oy Säihkystä. (kuva: TV1)