maanantai 7. maaliskuuta 2011

Tangokruunu, kauden päätavoite!
Viime vuonna pisimmälle lappilaisista pääsi Seinäjoen Tangolaulukilpailussa rautiosaarelainen Maj-Lis Erola. Hän sijoittui 16 parhaan joukkoon. Pudotessaan hän myönsi, että oli helpottunut. Hän näyttikin selvästi nauttivan laulamisesta, muttei yleisölle esiintymisestä.
Tangomarkkinoiden esikarsintakiertue piipahti viikko sitten Rovaniemellä ja Maj-Lis Erola oli taas mukana. Lapin radiolle hän kertoi saaneensa menestyksestä itsevarmuutta ja päätavoite on tietenkin nyt finaalissa.
Viime vuonna toiseksi pisimmälle pääsi enontekiöläislähtöinen vuoden 2002 tangoprinssi Sami Keskitalo, jonka pudottivat ulkomusiikilliset syyt: "Varmaan titteli ja se, että levytyksiäkin on jo paljon takana vaikuttivat", Sami arvioi kisan jälkeen.
Häntä ei tänä vuonna enää Rovaniemen esikarsinnassa nähty, mutta viime vuonna, Maj-Lisin ja Samin ohella, parhaiten menestyneet Virpi Uusinarkaus Ranualta ja Mika Jefremoff Torniosta olivat paikalla.
Kaikkiaan Rovaniemellä oli ennakkoilmoittautuneita 51, mutta vain 23 uskaltautui paikalle. Kaikki esiintyjät ja heidän laulunäytteensä tulevat nettiin huhtikuun alussa, jolloin alkaa ensimmäisen vaiheen äänestys yle.fi/satumaa –sivustolla.