sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Samulin ja Veskun matka Lappiin!
Ohjaaja Mika Kaurismäki kertoi Arto Nybergin ohjelmassa, että hän alkaa loppukesästä kuvata elokuvaa, joka kulkee tällä hetkellä työnimellä Tie Pohjoiseen. Sen pääosissa nähdään, ensi kertaa samassa elokuvassa Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelman.
- He näyttelevät isä-poika-paria, joka matkalla Lappiin käsittelee menneisyyttä ja tulevaisuuttakin.
- Elokuva on road movie, jossa on paljon tragiikkaa, mutta toivottavasti myös komiikkaakin, kun Vesku on mukana, Kaurismäki sanoo.
Vesa-Matti Loiri on puhunut vielä yhdestä isosta elokuvaroolista, jonka hän haluaa tehdä ja se on juuri Tie Pohjoiseen. Parhaillaan Thaimaassa talvea paossa oleva Vesku luonnollisesti haluaa ennen elokuvan tekoon ryhtymistä rauhoittaa sydänkesän Inarilla kalasteluun. Molemmat laulaja-näyttelijät odottavat ohjaajan mukaan kuitenkin innolla yhteistyötä. Mika Kaurismäki paljastaa myös ohjelmassa, että dokumentti jalkapallolegenda Jari Litmasesta tulee ensi-iltaan, joko jouluna tai ensi keväänä. Siinä Kaurismäki on antanut ohjaajan tehtävän torniolaiselle Arto Koskiselle, josta lisää täällä: http://vaylanpyorre.blogspot.com/2010/10/arto-koskinen-ohjaa-dokkarin.html