sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Lauluja Murheenlaaksosta! Pellohan on laulettu Suomen kartalle iloisten ja pirteiden iskelmäleidien Tarja Ylitalon ja Einin toimesta. Nyt nuoren polven bändit Surunmaa ja Hämärästä Aamunkoittoon haluavat tarjota ihmisten kuultavaksi lauluja Murheenlaakso-kiertueellaan myös valtatien varjoiselta puolelta .
Yhtyeet hyydyttävät hymyn ihmisten huulille laajalla Suomen turneella 4.-17. heinäkuuta. Hämärästä Aamunkoittoon tarjoilee Badding Somerjoki-tyylistä melankoliaa ja Surunmaa pääasiassa englanninkielistä tummanpuhuvaa rootsmusaa, jossa sukelletaan Lankojärven syviin vesiin selloa soittaen.
Ennen kesää Surunmaata kuullaan esimerkiksi 19.3. Kemissä ja 2.4. Tornion Suurnilkeissä. Yhtye levyttää myös Luulajassa kevään aikana uudelleen sovitetut Siionin Laulut ja CD julkaistaan juhannuksena Meänfestivaaleilla Pajalan Erkheikissä.
Parhaillaan Sions Sånger-proggiksen(kuva) kanssa kiertävät Ruotsin Tornionlaaksoa Surunmaan pomo Viktor Fors Mäntyranta ja hänen yhteistyökumppaninsa Pajala Truck Co.-bändistä tuttu Markus Forsberg, joten käykääpä tsekkaamassa keikka: 9/3 Överkalix, 10/3 Korpilombolo, 11/3 Kangos, 12/3 - Seskarö, 13/3 Matarinki, 14/3 Jällivaara, 16/3 Juoksenki.