lauantai 25. kesäkuuta 2011

Markku Ketola tulkitsee, laulattaa & kilpailee!
Merilappilaisten laulattaja ja ainoa miespuolinen tangokuninkaallinen Markku Ketola laulaa Jamppa Tuomista 1.7. Oulun Kuusisaaressa, iskelmäfestivaali Suven Sävelessä (www.suvensavel.fi). Hän esiintyy Elämäni Parhainta Aikaa-konsertissa yhdessä Jaana Raivion, Ari Hiltulan ja Maarit Penttilän kanssa.
- Esitetään 18 Jampan suurinta hittiä ja meitä säestää iso viihdeorkesteri. Samana iltana teen vielä tanssikeikan yhtyeemme kanssa Kuusisaaren paviljongilla, kertoo Markku, jonka oululaiset ovat jo nimenneet Viralliseksi Jamppa Tuomisen laulujen tulkitsijaksi. Ketolahan on ollut kantava voima Jampan muistokonserteissa ja hän levytti muun muassa vuonna 2002 BMG:lle albumillisen Tuomisen harvinaisempaa repertuaaria.
Ennen Oulun reissua Markku ja solistiyhtye Ketola & Witikainen tanssittaa kesälomakansaa 29.6. (Klo 21.00.-0.30) Tornionjoen rannalla, Umpitunnelissa.
Nykyään Haaparannalla asuva Ketola on merilappilaismuusikko, joka on pysynyt uskollisena juurilleen. Hän on operoinut pohjoisesta käsin, vaikka menestystä helpommin olisi varmasti tullut etelässä asumalla. Markku on kuitenkin löytänyt balanssin muusikon ja kuntohoitajan ammattien välillä. Kesäisin päätyöllistäjä on solistiyhtye Ketola & Witikainen ja enenevässä määrin myös lauluillat.
- Kemissä pidän lauluiltaa sisäsatamassa Makasiini- ravintoloiden edessä. Ne alkavat ensi torstaina klo 19, mutta Torniossa perinteiseen tapaan lauletaan keskiviikkoisin 6.7. alkaen, Markku valottaa.
Paikkana on Umpitunnelin etupiha ja aika on klo 19.30 ja lauluilta pidetään, vain jos ei sada.
- Mulla on jokaisessa illassa teema, jota yritän noudattaa parhaani mukaan. Muun muassa huumorilla höystetyt laulut ja pornolaulut ovat uutuutena, joten saas nähdä kenen pokka pitää, Ketola naurahtaa
Hänen vakikaverina lavalla on Seppo Nousiainen, jonka kanssa yhteispeli sujuu. Siitä on todisteena parin valinta vuoden alussa kuuden Pubi Tähti-finalistin joukkoon. Loppukoitos käydään 29.7. Tapsan Tahdeissa ja he esiintyvät nimellä Duo Lurjukset.
Tulevat Umpitunnelin lauluillat sisältävät entiseen malliin ikivihreitä suomalaissuosikkeja ja musikkiaiheisen tietokilvan palkintoineen, mutta myös teemat:
6.7. Suomipop ja -rock / 13.7. Kari Tapion ja Jamppa Tuomisen laulut. Erikoisvieraana SAMI PILVILÄ / 27.7. Humoristiset rallit ja tuhmien poikien ja tyttöjen laulut. (Ei heikkohermoisille aikuisille, eikä lapsille!) Erikoisvieraana MIKKO NUORALA./ 3.8.Suomalaiset sankarit ja Syksyn Sävel. Illan erikoinen Kuorosota Tornion ja Kemin kuorojen välillä!