torstai 30. kesäkuuta 2011

Sähkeuutisia!
Kemin Kesäkissabluesin pääesiintyjä 23.7. on Mariska, joka nähdään myös viikonloppuna Jutajaisissa ja elokuussa Pyhä Unplugged-tapahtumassa.
Kolmen räpalbumin jälkeen Mariska siirtyi iskelmän maailmaan vuosi sitten ja julisti: "Yksi on varmaa - iskelmä palaa ja valloittaa. Se on tulevaisuuden musiikkia".
Tuollon hän julkaisi Pahat Sudet-yhtyeensä kanssa kehutun albumin, jolla iskelmä-, jazz- ja punk-vaikutteet sekoittuvat ilottelevaksi kokonaisuudeksi. Mariskan kappaleista erityisesti Myrkynkeittäjä on noussut ylitse muiden ja myös Sua kaipaan, jolla hän voitti viime vuonna Tangomarkkinoiden järjestämän tangosävellys- ja sanoituskilpailun.
Tällä hetkellä hän on vahvoilla Iskelmä Finlandian saajaksi, sillä hän kuuluu vahvojen naislaulajien uuteen aaltoon,ehdottomiin tulevaisuuden toivoihin. Paitsi itselleen, hän on tehnyt sanoituksia muun muassa Jenni Vartiaiselle, Sanille ja Anna Puulle.
Mariska käy loistavasti "kesäkissasta", mutta mitään bluesiahan hän ei esitä, mutta muilta artisteilta näitä sävyjä kuitenkin löytyy ihan mukavasti. Toistamiseen Kemissä vieraileva brittiläinen Dirty Robbers kallistuu rytmibluesin puolelle, mutta lahtelainen Black River Bluesman (Jukka Juhola) sikarilaatikkokitaroineen vie taatusti juurille. Häntä avustaa rumpali Bad Mood Hudson (Antti Huttunen). Lisäksi kuullaan paikallista Groovin High Bluesstars-
kokoonpanoa.
Jouko Mäki-Lohiluoman yhden miehen orkesteri parkeeraa Ford Transittinsa 2.7. Kemin Liikennepuiston tietämille, sillä klo 12 pyörähtää käyntiin lastenmusiikkitapahtuma Rondelli, joka jatkuu aina klo 16:sta asti. Muita esiintyjävieraita ovat tamperelainen Tohtori Orff ja Herra Dalcroze ja jatsahtava opiskelijapoppoo Filunki.
Entinen seiväshyppääjä, viiden metrin ylittäjä, Mäki-Lohiluoma laulaa Hämähäkki-lauluja lapsille ja pitää myös isät ja äidit jännityksessä. Kuullaanko öljysoratieklassikko Transitmies, selviää vain saapumalla paikan päälle.
Soitannollisesti Jouko on lähinnä kantrirokkia ja hän soittaa yksin samanaikaisesti rumpuja, bassoa, kitaraa, huuliharppua – ja laulaa.Taustanauhoja tai rumpukoneita ei käytetä, vaan homma hoituu polkimilla ja vivuilla, sekä erikoiskitaralla, jossa on myös yksi bassokieli.
Yhtyeen kokoonpanosta johtuen soitto on aika pelkistettyä, mutta jäsenten välinen yhteissoitto on ehkä tarkinta mitä on kuultu ikinä. Eikä tämä bändi hajoa – ainakaan mihinkään pieneen riitaan.
Kalixista kivenheiton päässä juhlittavan Flakasand Rock & Blues-festivaalin 16.7. ohjelma alkaa olla melkein valmis. Viimeisin kiinnitys on ruotsalainen soullaulajatar Mia Lexie, joka on niittänyt mainetta maailmalla Tina Turner-tulkkina, vaikka oma musakin toimii. Kuunteleppa ja katseleppa vaikka tästä video Follow The Rhythm.
Kertakaikkiaan upea ääni, mutta hänellä ovatkin hyvät geenit. Isä on nimittäin Delta Rhythm Boysin Lee Gaines, juuri se tumma ääni, joka laulaa mainoksessa...halvan maukasta lakritsaa...tai levyllä...tulatullallaaposketpullallaa...
Flakasandin muut varmiistuneet esiintyjät ovat Sven Zetteberg & the Rockarounds, Chuck Hall (USA), the Blues Tryout ja the Life Sentence.
Jo neljännesvuosisadan pääasiassa Suomen ja Ruotsin rajan tuntumassa kiertänyt Sääskisafari vierailee heinäkuussa kahdeksalla paikkakunnalla eri puolilla Lappia. Mukana ovat legendaarisen Intro-yhtyeen lisäksi solisteina ainakin Tarja Ylitalo, Annukka Kurvinen, Raili Leppälä, AnteroYlikitti, Rune Ekonoja ja Hanna Krans-Keisu. Ruotsin puolen artistit ilmoitetaan myöhemmin, mutta kiertuepaikkakunnat on vahvistettu: 16.7. Kaunisvaara, 17.7. Ylläs Soikoon, Jounin kaupan piha, 18.7. Hotelli Kittilän piha, 19.7. Sodankylän tori, 20.7. Rovaniemi, Lordin aukio, 21.7. Twin City Festivals, Tornion Umpitunnelin piha, 22.7. Kaulinranta, Makasiini, 23.7. Kyläpuotipäivä, Pellon Orajärvi.