keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Läjä ja Tuksu Professori Heikkerön vieraina! Oululainen Professori Heikkerö on showbändi, joka menee ali siitä, mistä aita on matalin. Pullapoppia ja mäyrämetallia paiskova kulttipoppoo haluaa olla piikkinä rokkipoliisien lihassa ja edustaa huonoa makua parhaimmillaan.
Eduskuntavaalien aikaan yhtye julkaisi EP-levyn Possu ja Sorvari, jolle se sai mukaan legendaarisen TK-solistin Läjä Äijälän. Hän risti Tornion kevään uudelleen tilanteeseen sopivasti ARGHadianmäen kevääksi ARGHadianmäen kevääksi.
- Piti saaha levylle viimeisen päälle turpaanveto-hc-biisi. Kun sanoma on, että potkitaan Väyrystä munille, niin kuka oli potentiaalisempi vaihtoehto, kun Läjä vetämään äijävokaalit, yhtyeen leiristä kerrotaan.
Aiemmin Professori Heikkerön levyillä ovat vierailleet myös muun muassa Ville Laihiala, Maya Paakkari ja BB-Sami Kallvikbacka ja ensi viikolla ilmestyy sinkku, jossa "laulusolistina" on Johanna "Tuksu" Tukiainen.
- Olen innoissani, vaikka jouduin hieman muokkaamaan kappaleiden sanoituksia. Kesäsinkulla laulan Lappiin lähtemisestä ja pyydän kaikki mukaan, jotka haluavat pitää hauskaa, Johanna kertoo Metro-lehdelle, mutta kieltäytyy itse kuitenkin matkustamasta pohjoiseen kesäaikaan, vaikka aviomies Arto pyytäisi.
- Siellä on mäkäräisiä. Käyn Lapissa talvisin, koska tykkään laskettelemisesta.
Sinkun lisäksi kaikkien iloksi luvassa on myös kesäkiertue Professori Heikkerö Goes Glamour feat. Johanna Tukiainen.
- Proffiin kuuluu Johannan lisäksi kahdeksan soittajaa ja kaksi go-go-tyttöä ja keikoilla on tarkoituksena saada ihmisille hyvä mieli ja keltaiset vauhtiviivat aluspöksyihin, yhtyeen tiedottaja kertoo.
Professori Heikkerö on ollut olemassa jo vuodesta 1997 lähtien. Anonyymien metallimiesten ehdoton esikuva on aina ollut Madon ja Saken Sleepy Sleepers. Yhtyeen haaveena onkin päästä joskus esiitymään Oulun pesäpallostadionille Muna-armeijan kuoron kanssa (eli siis melkein ilkosillaan). Toistaiseksi suurimmaksi saavutukseksi he laskevat pyllistyksen MTV:n chatissä, joka sai eduskunnan x-puhemies Riitta Uosukaisen paheksumaan bändin esiintymistä eduskunnan kyselytunnilla. Huonoja vaikutteita yhtye on saanut myös Turo`s Hevi Geeltä ja Lapinlahden Linnuilta. (Kuva: Jouni Lehmusvuori)
Näitä videoita ei kannata katsoa: Karvanoppakuningas / Vielä on kesää jäljellä / Kuopio-Mikkeli
PS: 15.6. Tuksun ja Professori Heikkerön kappaleen musiikkivideo on nähtävillä kaupunkilehti Metropolin verkkosivuilla. Kuuntele Hei Johanna tästä.