tiistai 14. kesäkuuta 2011

Suuri tuntematon George Kilby Jr Tornioon! Maailma on pieni. Kun kokosin Ike Turner-juttua, törmäsin Elmore-lehden haastatteluun. Siinä hän oli yhdessä keväällä edesmenneen Muddy Waters- pianisti Pinetop Perkinsin kanssa. Selvisi, että Pinetop oli opettanut Ikelle boogiewoogien alkeet ja Turnerilta taas esimerkiksi Little Richard on tunnustanut pöllineensä pianokuviot Good Golly Miss Molly`iin.
Maailma on pieni. Kun Elmore-lehden jutussa kysyttiin herrojen kaikkien aikojen suosikkialbumia Ike Turner valitsi kaksi, the Whon Who Are You ja Beach Boysin Good Vibrations, kun taas Perkinsin vastaus oli hänen oma levynsä Pinetop Perkins Live At 85! With GEORGE KILBY JR.
Maailma on pieni. Kun piipahdan torniolaisen maantiekiitäjäbaari Blues Stationin kotisivulla, törmään elokuun esiintyjälistalla toistamiseen nimeen George Kilby Jr.
Otin heti yhteyttä asemapäällikkö Ari Eskeliseen, onko kyse samaisesta hepusta, joka teki Perkinsin kanssa yhteistyötä 1980-luvulta hänen kuolemaansa asti ja sai hänen tuottajana muun muassa arvostetun W.C.Handy-palkinnon.
Ari vahvistaa tiedot. Kilby tekee pistokeikan Luleåkalasseista Blues Stationille 4-miehisen Road Dogs-bändinsä kanssa esittäen Torniossa bluesin lisäksi myös countrya.
- Sen verran varma juttu on, että suullinen sopimus on tehty ja äijän keikka näkyy hänen kotisivuilla. Tapasin Kilbyn muuten 2008 B.B. King-ravintolan jameissa New Yorkissa ja taatusti lupeissa on tuhtia roots-kamaa.
- Tehdään Svartöns Blues-yhdistyksen puuhamiesten kanssa yhteistyötä aina, kun jotain mielenkiintoista on liikenteessä ja rahkeet kestää. Jotain jäynää pitää arjen keskelle yrittää keksiä, vaikkei se pienessä paikassa kannattavaa olekkaan.
Näin Ari ja etelän bluestietäjät vielä vahvistavat, että George Kilby Jr esiintyy Torniossa, ensi kertaa Suomessa, joten totellaan Arin ja aviosiippa Katin kehoitusta: BE THERE!
George Kilby Jr & Road Dogs, Blues Station music bar 6.8. Laivurinkatu 7:ssä. Liput 12€.