lauantai 18. kesäkuuta 2011

Palanderit muuttavat talveksi Viroon! Komia on Palandereiden talo Tornionjoen rannalla, mutta vielä hulppeampi on Kallen ja Riina-Maijan hankkima Ontika-kartano Virossa, jonne he muuttavat lastensa Pyry-Emilin ja Oda-Sofian kanssa.
- Fiilis on sanoinkuvaamaton. Kartano kuuluu nyt meille kuukausien tutkimusten ja paperisodan jälkeen. Tekisi mieli vain huokaista ja nauttia kesäisestä illasta, mutta siihen ei ole aikaa. Nyt on alettava toimiin, jotta saadaan ensimmäinen osa valmiiks
i ennen syksyä, kirjoittavat Palanderit kotisivullaan.
Kalle peräänkuuluttaakin raavaita jätkiä, sillä remontoitavaa riittää. Edessä on vanhan aitan kunnostamista hevosille hoitotiloineen samoin kuin asunnon rakentamista aitan toiseen päätyyn autotallin yläpuolelle, jossa Palanderit aikovat asua ensi talven. Mukana on tietenkin myös entisöinnin ammattilaisia, sillä 1700-luvulla rakennettu kartano on tarkoitus pukea entiseen loistoonsa perinteisiä materiaaleja ja työskentelytapoja hyväksikäyttäen.
Kallen vaimo Riina-Maija kirjoittaa netissä nuoren tytön unelmasta, joka on toteutumassa 150 kilometrin päässä Tallinnasta, pienessä 82-asukkaan kylässä Ontikassa, jonka mukaan kartanokin on saanut nimensä. - Olemme eläneet ja matkustaneet ympäri maailman, nähneet kauniita paikkoja, henkeäsalpaavia hotelleja, tavanneet hienoja ihmisiä ja viettäneet ikimuistoisia hetkiä ystäviemme ja perheidemme kanssa. Kun me näimme Ontika-kartanon ensi kerran, tajusimme kuinka paljon mahdollisuuksia kartano tarjoaisi, emmekä millään voineet jaksaa odottaa, että pääsisimme herättämään sen uudelleen henkiin. Täällä meillä on mahdollisuus käyttää kokemuksiamme ja luoda jotain ainutlaatuista vieraillemme. Historiallinen ympäristö,rikas muotoilu ja lämmin vieraanvaraisuus takaavat, että Ontika on vierailun tai pidemmänkin viipymisen arvoinen. (Kuvat: Palandereiden arkisto)