perjantai 24. joulukuuta 2010

Lappilaista joulupuuroa! >>> Kemin oma poika, Taikakuun kultakurkku Janne Raappana nähdään tänään jouluaattona teeveen suositussa Tartu Mikkiin- ohjelmassa yhdessä Annika Eklundin, Kristiina Wheelerin ja Osmo Ikosen kanssa.
YLE.fi/Satumaan Anu KJ haastatteli miestä ohjelman nauhoituksissa ja hän kertoili tepastolaislähtöisten Raappanoiden jouluperinteistä. Katso tästä!
>>>Teini-idoli Antti Tuisku viettää mökkijoulun läheistensä kanssa Rovaniemellä. Hänen ikimuistoisin joulumuisto liittyy heidän entiseen mökkiinsä, jossa ei ollut mitään mukavuuksia, ei sähköä, ei vettä. Mökki piti ennakkoon käydä lämmittämässä ja pikkupojasta jo pelkästään lämmitysreissu oli jännittävä.
- Mie olin silloin 8-9-vuotias. Siellä oli silloin todellista erätunnelmaa, oikeata fiilistä, Tuisku hehkuttaa Iltalehdessä.
>>>Dannyn taüstalaulajiin kuuluvalla Katja Lukinillakin ajatukset ovat pohjoisen joulussa.
- Jouluksi menen taas kotia Keminmaahan. Mikäs sen parempaa! Kerran oon joulun kotoa pois ollu. Vuosi oli 2002 ja meillä oli jouluaattona keikka Cinderella laivalla. Se matkusti Riikaan ja takas. Sillon olin laivalla, mutta onneksi sain äitin, isän ja veljen laivalle mukaan. Ihan mukava reissu, mutta kyllä joulu kotipuolessa, Keminmaassa, on aina ihan omanlaisensa juttu.
>>>Dannyn tallissa on ollut joskus töissä myös rumpali ja nykyinen kansanedustaja Lyly Raijala Oulusta, joka vartoaa joulua 30 asteen helteessä Thaimaassa. Pukkia odotellessa hän on mittaillut Thaimaan muotoja ja huomannut, että maan kartta on kuin Suomi ja Ruotsi yhteensä. Bangkok=Tornio, Pattaya=Oulu, Hua Hin=Luulaja, Phuket=Göteborg. Rajalan mukaan hänen mökkinsä sijaitsee Thaimaan Kempeleessä, joka on 10 km Oulusta/Pattayasta etelään.
>>> Nelosen Kuorosodan voittaneen Oulun kuoronjohtaja Suvi Teräsniska viettää joulun Kolarin mummon luona, joka on syypää lauluun Hei mummo, joka oli viime vuoden neljänneksi soitetuin joululaulu. MTV:n Viihdeuutisille Suvi kertoo, että mummolaan tulee 15 sukulaista ja nautitaan perinteisestä lappilaisesta joulusta
- Saan olla oikeasti rauhassa, eikä tarvitse ajatella työasioita. Saan olla sukulaisten ympäröimänä ja syödä hyvää jouluruokaa, Suvi kertoo.
>>> Kemin kaupunginteatterissa 9.tammikuuta 30-vuotista kansantaiteilijan taivaltaan juhliva Jope Ruonansuu viettää joulunsa etelässä, joka on hänen 10 kuukautiselle kuopukselle ensimmäinen. Iltalehdessä hän paljastaa, että paras henkilökohtainen joulu hänelle oli, kun hän sai lahjaksi ensimmäisen kitaransa. Jope osasi silloin jo soittaa, sillä pikkupoikien kitarabändissä oli lahjakas opettaja Heinä Nieminen.
- Kitara oli Sonja-merkkinen ja olin seitsenvuotias, kertoo Jope, joka harmittelee, ettei kitaraa enää ole olemassa.