keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Mikosta ja Jukka Pojasta kirjat!
Mikko Alatalon monipuolisesta urasta ja elämästä julkaistaan kirja Joviaali ilmiö - Tuntematon Mikko Alatalo (Helsinki-kirjat) hänen täyttäessä 60 vuotta 1. toukokuussa 2011. Se on välitilinpäätös, avoin ja rohkea elämäkerta, joka kertoo siitä tuntemattomasta, julkisivun takaisesta työstä, millä syntyvät sadat laulut, miten jaksetaan tehdä tuhannet keikat, vuosien tv-ohjelmat ja nyt myös poliittinen uurastus.
Mikko Alatalo on neljän vuosikymmenen ajan ollut joviaali ilmiö usealla elämänalalla.Vaikka julkisuudessa esiintymiset ja juontamiset vaikuttavat helpoilta ja joviaaleilta, mikään ei tullut Alatalollekaan ilmaiseksi, ilman ahkeruutta.Kirja perustuu Alatalon ja hänet tuntevien laajoihin haastatteluihin ja arkistolähteisiin.Sen on kirjoittanut Petri Nevalainen, joka on aiemmin tehnyt elämänkerrat muun muassa Pekka Pohjolasta ja Vesa-Matti Loirista.
Vaikka Mikko on protestilauluissaan ja poliitikkona esittänyt kritiikkiäkin, persoonana hän on positiivinen jopa ärsyttävyyteen saakka.Muusikkona Alatalo tuli tunnetuksi Harri Rinteen ja Juice Leskisen kanssa perustamassa Coitus Int -yhtyeessä, jonka jälkeen hän jatkoi soolouralla. Alatalo on yksin ja yhdessä Harri Rinteen kanssa kirjoittanut yhteensä 600 levytettyä laulua, joista monet ovat tuttuakin tutumpia: Maalaispoika oon, Hän hymyilee kuin lapsi, Yhdentoista virran maa, Ihmisen ikävä toisen luo, Vicky Lee ja Känkkäränkkä.
Suomi-reggaen keulakuvasta ilmestyy kesäkuussa kirja Jukka Poika (Wsoy). Jukka on
kirjoittanut sen yhdessä Kati Rajasaaren kanssa.
Kirja kertoo Pohjolan rastan levyjen synnystä, lapsuudesta Torniossa, isyydestä, meditaatiosta, ganjasta, kasvisruoasta, taosta, avioerosta ja löytämästään hylätystä kulmakivestä, Hänen Majesteetistaan Haile Selassie I:stä.
Elämänkerta on kurkistus myös Jukka Rousun ajatuksiin lampaidenhoidosta ja humalaisesta keikkayleisöstä, mutta haastatteluissa pääsevät ääneen myös artistin ex-vaimo, äiti, orkesteritoverit, musiikkialan ammattilaiset ja naapurit, jotka Jukan kanssa avaavat oven Tammisaaren ruotsinkieliseen maalaismaisemaan ja heidän väliseen rinnakkaiseloonsa.

Tänään Jukka Poika & Sound Explosion Band livekeikalla netissä! www.jenkatehdas.fi