maanantai 20. joulukuuta 2010

Terveet Kädet Provinssirockiin!
Ensi kesän Seinäjoen Provinssirockiin (17.-19.6.2011) on kiinnitetty, pääesiintyjän System Of A Dawnin jatkeeksi, Suomen legendaarisin hc-punk-yhtye Terveet Kädet Torniosta. Se esiintyy yhdessä tuntemattomien Anal Thunderin ja Koljosen Tiekiistan kanssa. Erikoista punkkeikassa on, että yhtyeillä on sama soittoaika ja sama lava. Parin minuutin biisit rykästään Törnävänsaaren tantereelle ja vaihdot tehdään lennosta. Järki on keikalla otettu hyötykäyttöön, sillä miksipä raahata soittokamoja edestakaisin, kun samoja soittimiakin voi käyttää.
Vaikka merilappilaisia puhututtanut Terveitten Käsien patsashanke ei ole edennyt, turkulaisjullien masinoima Facebook-ryhmä, joka on kerännyt yli 1500 kannattajaa, ei ole kuitenkaan luovuttanut. Sehän koki kolauksen viime keväänä, kun Tornion kaupunginhallitus hylkäsi esityksen, mutta kaupunginarkkitehti Jarmo Lokio on suhtautunut asiaan myötämielisesti, joskin lisätietoa kaivataan.
Lokio visioi Radio Aktiivisessa, että paikallisen taiteilijan toteuttama käyttötaideteos yhtyeestä sopisi rajalle kaavailtuun tapahtumapuistoon. Itse Terveitten Käsien sielu Läjä Äijälä ehdottaa Hallituskatua.
- Kadulle hirveän iso kivi, mitä tulisi kaikkien kiertää. Muistaisi aina, että ai hitto, nyt se on taas se Terveet Kädet -kivi tuossa edessä.