perjantai 7. tammikuuta 2011

Tunturibluesiin huippunimi USA:sta!
Järjestyksessään 20. Tunturibluesin (21.-22.1.2011) pääesiintyjäksi on kiinnitetty Bill Kirchen Austinista, Teksasista. Ulkolaisvieraan lisäksi kotimaisia kärkinimiä tapahtumassa edustavat Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani sekä tapahtuman housebandinä toimiva Eero Raittinen ja The Noisy Kinda Men featuring Larry Price ja Juho Hurskainen.
Bill Kirchen on lauluntekijä, laulaja ja Fender Telecaster-kitaristi, joka tunnetaan maailmalla kappaleestaan Hot Rod Lincoln , joka nousi USA:n Top 10-listalle vuonna 1972. Tuolloin hän kuului bändiin nimeltä Commander Cody & His Lost Planet Airmen, joka teki 7 arvostettua albumia, joita pidetään americana-tyylin peruskivinä. Yhtyeen pitkäsoitto Live From Deep in the Heart of Texas pääsi jopa Rolling Stone-lehden 100 kaikkien aikojen parhaan albumin listalle.
- Bill Kirchen on maailmanluokan countrystara, joka on noteerattu korkealle ympäri maailmaa. Hän oli muun muassa ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi vuonna 2001, kertoo Tunturibluesin taiteellinen johtaja Eero Raittinen.
Kircheniltä on ilmestynyt useita soololevyjä ja hän on tehnyt yhteistyötä niin levyillä kuin lavoillakin muun muassa Elvis Costellon, Doug Sahmin, Gene Vincentin, Emmlyou Harrisin, Hoyt Axtonin, Link Wrayn ja Danny Gattonin kanssa.
Tuure Kilpeläinen tunnetaan uuden polven laulajana ja lauluntekijänä. Yleisölle hän tuli tutuksi viimeistään kappaleesta Valon pisaroita, josta toki löytyy sinisen hämärän melankoliaa, mutta Tunturibluesissa Tuure ja hänen Kaihon Karavaaninsa esittävät soulia ja bluesia englanniksi. Tuuren omin sanoin: "Kaihon Karavaani sukeltaa valkoisen maiseman keskellä mustaan, teemalla Kaihon Karavaani goes black!"
Housebändina Tunturibluesissa toimii tuttuun tapaan Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men vahvistettuna Larry Pricella ja Juho Hurskaisella. Yhtye on tunnettu monipuolisesta ohjelmistostaan: iskelmämusiikin lisäksi bändi soittaa rytmiblues-, rock´n´roll-, blues- ja countrymusiikkia laajalla skaalalla.
*************************************************************