sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Marko Haapaniemi Olan roolissa!

Olavi Virran elämä ja hänen laulamansa laulut ovat pohjana Mirjam Kälkäjän musiikkinäytelmälle MESTARI. Olavi Virran elämää ja musiikkia. Torniolaisen Mikin Vintin näytelmän ensi-ilta on loppiaisen jälkeen 7. tammikuuta klo 19 Seminaarin koululla.
Olavi Virran roolissa nähdään Marko Haapaniemi ja näytelmän ohjaajavieraaksi on saatu nykyisin Göteborgin kaupunginteatterissa työskentelevä Martti Kadenius.
Olavi Virtaa näyttelevä Marko on kuulunut pitkään Mikin Vintin vakimiehistöön. Viimeisin tähtirooli hänellä oli Unto Monosesta kertovassa Läkkisepän Onnessa. Lisäksi Marko tunnetaan suositun tanssiyhtye the Steelsin solistina. Hänellä on myös kokemusta eri laulukilpailuista. Hänellä on Lapin tangokuningas-titteli. Viime vuonna hän pääsi myös Olavi Virta-laulukilpailun finaaliin ja Seinäjoen tangokilpailussa hän on yltänyt semifinaaliin asti.
Olavi Virran laulut ovat siis tuttuja Markolle ja niitä kuullaankin Mestarissa runsaasti. Näytelmän laulut on sovittanut Anna-Mari Vuontisjärvi (os.Pelttari), joka vastaa myös säestyksestä yhdessä hanuristi Ari Jaakkolan kanssa. Virrasta kun on kyse näytelmässä nähdään luonnollisesti myös paljon naiskauneutta muun muassa Metro-tytöt ja Punaisen Myllyn tanssijattaria, joiden pukuloisto on Tarja Lassilan kätten työtä.
Kaikkiaan Seminaarin koulun estradilla nähdään 12 henkinen teatteriryhmä, eri-ikäisiä (18-70) musiikin, laulun ja tanssin harrastajia Torniosta, Kemistä, Simosta ja Ruotsin Ylitorniolta.
Muut esitykset:
la 8.1. klo 15 ja klo 19
su 9.1. klo 15 ja klo 19
pe 14.1. klo 19
la 15.1. klo 15 ja klo 19
su 16.1. klo 15 ja klo 19
Pääsyliput ovelta tuntia ennen esitystä. Hinta 15 euroa.
Mestari = kuvaus Olavi Virran lyhyestä elämästä, juhlitusta tanssilavojen kuninkaasta, joka vuosikymmenestä toiseen äänestetään Suomen sinivalkoisimmaksi ääneksi. Ristiriitaisesta persoonasta, jolla oli paljon tuttavia, mutta vähän ystäviä. Herkästä taiteilijasta, jonka syöksykierre syveni, kun hän joutui kohteeksi Suomessa lajissaan ensimmäisessä herjakirjoituksessa, jossa hänelle lanseerattiin liikanimi ”Laulava Lihapulla”. Virta oli upporikas ja päätyi rutiköyhäksi ja kuoli kuluttavan elämän uuvuttamana vain 56-vuotiaana Tampereen Pispalassa helläsydämisen ihailijansa Huldan hoivissa.