sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Mainiota kuultavaa tulossa!
Rakastetut pitkänlinjan funk n`punk-konkarit Radiopuhelimet saivat kriitikot polvilleen viime vuonna RP Rakastaa Sinua -levyllä. Seuraavaksi on lupeissa akustinen albumi, mutta sitä odotellessa nautitaan Jyrki "Feelgood" Mäen toimittamasta Olkaa Hyvä-DVD:stä, joka sisältää kaikki Radiopuhelimien koskaan tekemät musiikkivideot sekä paljon livemateriaalia ihan 1980-luvun alusta alkaen. DVD:n julkaisupäivä on 9. helmikuuta ja sitä juhlitaan yhtyeen kotikaupungin Oulun Nuclear Nightclubilla 12.2.
Norrbottenin paras reggaebändi, Arvidsjaurista ponnistava Glesbygd`n julkaisee 4. helmikuuta viisiraitaisen EP-levyn nimeltä 15x15/500. Levyn painos on vain 500 kappaletta, koska sen kansien tekoon on käytetty satoja työtunteja, sillä ne on "nikkaroitu puusta" .EP:tä voi tilata yhtyeen kotisivujen kautta.
Nykyisin Uumajassa vaikuttava Arvid Anderssonin porukka käyttää lauluissaan kotimurrettaan Arvidsjaur-bondskaa, yhtä vakuuttavasti kuin Peps Persson aikoinaan skånskaansa.
Mukana musiikissa on sanomaa ja ripaus omaa pohjoisen melankoliaa ja mikä hienointa puhaltimet ja rummut jauhavat irtonaisesti niinkuin oikeassa reggaessa pitääkin. Upeeta! Kuunteleppa ite Ta allt Parasita
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta, kun soulin kuningatar Aretha Franklin teki ensimmäisen albuminsa Columbialle. 22.maaliskuuta Sony julkaisee kaikki levymerkillä julkaistut albumit Take a Look:Aretha Franklin Complete on Columbia-boxissa, joka sisältää 11 CD:tä, DVD:n ja paljon ennenjulkaisematonta materiaalia.
Terveysongelmista kärsivä 68-vuotias Franklin on ajankohtainen myös omaelämänkertakirjaansa My Roots pohjautuvan elokuvan vuoksi. Pääosan esittäjä on vielä haussa. Aretha itse haluaisi häntä näyttelevän Oscar-voittajan Halle Berryn, mutta elokuvan tekijät ovat laulutaitoisen pääosan esittäjän kannalla. Beyonce on yksi varteenotettava ehdokas. (Rootsy.nu)
Pirates-diggari Valkeakosken Esa, kertoo uutisen, joka on monelle mieluinen. Salve records, joka taannoin julkaisi maistuvan neljän levyn Peter Green-boxin, panee pakettiin nimittäin kolme uudelleenmasteroitua Pirates-albumia: Skull Wars, Out of their Skulls ja Happy Birthday Rock'n'Roll. Eli kiekot parhaasta päästä, eikä tässä kaikki Pirates-leiristä, sillä tulossa on myös kirja yhtyeestä. Sen kirjoittaa Roger Dobson tiiviissä yhteistyössä elossa olevien Pirates-jäsenten Frank Farleyn ja Johnny Spencen kanssa. Jälkimmäinen herra nähtäneen myös pian Suomessa. Johnny Spence levyttää uuden albumin Teppo Nättilän Doctors Order-yhtyeen kanssa. Lisäksi hänellä on suunnitteilla keikkoja The Green Brothersin kanssa, jossa vaikuttaa edesmenneen kitaristi Mick Greenin jälkikasvua.
Vintagerock.com-sivuston vetäjä Shawn T. Perry on vakuuttunut, että Aerosmithin laulaja Steven Tyler on paras tuomari 2. helmikuuta alkavan American Idolin historiassa, onhan hän pitkänlinjanmuusikko päinvastoin kuin esim. Simon Cowell.
Viime viikon Aerosmith on ahkeroinut studiossa ja neljä biisiä on viittä vaille valmiina. Näin yhtye kumoaa New York Postin välittämän tiedon, että se olisi "kykenemätön työskenkelemään" yhdessä.
Uusi albumin on määrä ilmestyä loppuvuodesta ja viime viikolla Steven Tyler ilmoitti, että yhtye keikkailee Etelä-Amerikassa ja Japanissa myöhemmin tänä vuonna.