keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kalottjazz & Blues 2010!
Katso Tanen kuvat!
Tornion kevyen musiikin tietopankki Tauno "Tane" Vähäjärvi on aina siellä, missä tapahtuu ja usein hänellä on mukanaan kamera. Erityisen lähellä hänen sydäntään on jazz. Aktiivina hän on ollut usein talkoilemassa Kalottjazz & Bluesia ja tietysti uskollisena yleisönä. Hän muistelee, että 27:stä festivaalista vain pari on jäänyt väliin.
- Toisen poissaolon syytä en enää muista, mutta toisella kertaa Greedy Pig lähti tekemään levyä Edu Kettusen kanssa ja pääsin mukaan, Vähäjärvi kertoo.
Tässä Tanen valittuja paloja menneen viikonlopun Kalottjazz & Bluesista!. Emma Salokoski veti Musiikkitalon ääriään myöten täyteen. Sivustatukea antoi muun muassa virtuoosimainen trumpetisti Verneri Pohjola.
Nousevaa tähtipolvea: Ylhäällä Sanna Yliniva (saksofoni), keskellä Elias Helminen (laulu) & Jesse Heikkinen (kitara) ja alhaalla Taneli "Joken tyttärenpoika" Knuutinen (koskettimet).Ilmeikkäät Blues Nightin myrkynkeittäjät, Gumbo-yhtyeen laulaja-kitaristi Mikael Westman ja saksofonisti Andreas Gidlund.Monipuolinen ruotsalainen Ingrid Savbrant oli Haaparannalla bluesin kimpussa.Nautinnollista Pikisaari-jazzia: Teemu Viinikainen (kitara), Mika Kallio (rummut) ja Ville Huolman (basso). Onnellista odotusta ja kaunista laulua tarjosi Sidsel Storm Tanskasta.
Joikaaja Wimme Saari hiljensi jazzväen teltassa. Ennen keikkaa oli tovi aikaa vaihtaa ajatuksia Kalottjazzin voimanaisten Susanna Söderin ja Helena Juneksen kanssa.