perjantai 30. heinäkuuta 2010

Lordi piirtää Martti Servolle kannet! Tornion kesän avaajana useampana vuonna toiminut Martti Servo jätti tämän suven väliin ja antoi vetovuoron PMMP:lle. Se aiheutti protestitulvan Umpitunnelin toimistoon. Nyt viihdetaiteilija Napander-bändeineen tuo kuitenkin pohjoisen faneille helpotusta ja on pakotettu kiduttavan helteen ajamana saapumaan ainakin yhdelle keikalle pohjoiseen, Rovaniemen Pohjanhoviin 27. elokuuta
Uutta musiikkiakin Martti Servolta on tulossa. Seitsemäs täysimittainen albumi julkaistaan 8. syyskuuta ja se kantaa nimeä Kestävällä Pohjalla. Albumista julkaistaan myös analoginen LP-versio, joka tulee sisältämään spesiaalimateriaalia. LP:n kansimaalauksen on tehnyt Mr Lordi, Tomi Putaansuu, joka äskettäin esitteli julkiselle sanalle oman yhtyeensä vertatihkuvan Babez For Breakfast-levyn kannen ja uuden pukukokoelmansa.
Nimen mukaisesti Kestävällä Pohjalla hahmottelee kaiken sen, mihin nojaa Martti Servo & Napander.
- Levy on matka, joka pistää huohottelemaan. Kuntopohjan kestävyyttä kokeillaan, mutta lopulta sokkeliin ilmestyneet halkeamat korjataan yhteisvoimin, ja uuden kerroksen rakentaminen voi alkaa luottavaisin mielin. Napanderin toiminta on kestävällä pohjalla, laulaja Servo muotoilee.
Mukana levyllä on hengästyttävä kattaus jo entuudestaan tuttua foxihumppaa, diskojunttaa ja marssipoljentoa, mutta nämä lajit täydentyvät ennenkuulumattoman rankalla rock´n rollilla, countryrockilla, beatillä ja käänteentekevällä taidemusiikilla.
Urkuri Hannu Muukkulan mukaan musiikillista pohjaa on venytetty äärimmilleen kestävyyden siitä kuitenkaan kärsimättä.
- Uudet kappaleet ovat yllättävän sitkeitä.
Kestävällä Pohjalla-levyltä lohkaistaan elokuun puolivälissä maistiainen, joka on nimeltään Nippa nappa niukin naukin. Kappale edustaa perinteistä Napanderia, missä ymmärrettävissä olevaa tarinaa reunustavat iskevät ja voimakaspoljentoiset kertosäkeet.
- Nippa nappa huokuu huojentavaa viestiä 2010-luvun yksilölle: Aina ei huippusoritusta tarvita niin työ-, opiskelu-, kuin rakkauselämässäkään. Riittää, että niukin naukin selviää ja pääsee jatkoon.Tuloksesta täällä pelataan, eikä tyylipisteistä, basisti Erkka Alonen kiteyttää.