sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Blues-Erja irti Teemalla !
MAKUPALA: Iiro irti: Aulanko Blues 7

Kemin Kesäkissabluesin (24.7) pääesiintyjä kitaristi-laulaja Erja Lyytinen nähdään tänään sunnuntaina YLE Teemalla klo 20.05 keikalla yhdessä pianovirtuoosi Iiro Rantalan ja hänen neuvonantajansa jazzkoira Börjen kanssa.
Iiro irti-sarjan ensimmäisessä osassa Rantala kokeili iskelmämuusikkona olemista Eino Grönin seurassa. Eleettömästä tangon kaihosta vaihdetaan nyt juurevaan bluesiin, kun Iiron keikkabussin kyytiin hyppää kitarataituri Erja Lyytinen. Iiro ja Erja matkaavat Hämeen järvimaisemien halki Hämeenlinnaan Aulanko Bluesiin. Matkalla bussissa harjoitellaan illan ohjelmistoa ja kerrotaan bluestarinoita.
Luonto avustaa iltaa järjestämällä tunnelmaan sopivan bluesilman: sadetta ja välillä pilkahdus aurinkoa. Sää helpottaa Iiron heittäytymistä bluesin tunnelmaan, mutta paljon on vielä kysymyksiä ilmassa. Voiko olla bluesmies ilman poninhäntää ja patahattua? Millainen on oikea bluesilme? Mistä syntyy uskottava bluesilmaisu? Maistuuko keikkakoira Börjelle bluesmakkara?
Keikkapaikalla yleisönä on vaativa joukko vannoutuneita bluesmiehiä ja -naisia. Iiron paineet kasvavat: mistä se oikea bluestunne löytyy? Onneksi Iirolla on paras mahdollinen opas bluesin saloihin: Erja Lyytinen on yksi Suomen parhaista kitaristeista ja hieno bluesartisti.
Yksi asia on kuitenkin varma: nyt saa ainakin lavalla heilua, toisin kuin iskelmäkeikalla!
Iiro Erjan kanssa-ohjelma uusitaan tiistaina 20.7. klo 23.15 ja
lauantaina 24.7. klo 15.25.
Muut jaksot:
Iiro Rantala ja Turisas Ruisrockissa 15.8. kello 20.05.
Iiro Rantala ja Eppu Normaali Ilosaarirockissa 29.8. kello 20.05.
Iiro Rantala ja Jukka-Pekka Sarasteen johtama Suomalainen Kamariorkesteri Tammisaaren kesäkonsertit -tapahtumassa 12.9. kello 19.35.