02 heinäkuuta 2010

Sääskisafarissa kellohame heilahtaa!


Perinteikäs Sääskisafari-kiertue koluaa taas isompia taajamia ja pöllyttää pieniä kyläteitä viikon verran. Karavaani starttaa liikkeelle 10. heinäkuuta Kemin Rytikarista.
Parina kesänä sade on vaivannnut lavatanssiturneeta, mutta onneksi se ei ole lannistanut, vaan tänäkin vuonna tehdään rajayhteistyötä ja toteutetaan arvokasta tehtävää tornionlaaksolaisen elävän musiikin ja erityisesti tanssimusiikin ja lavakulttuurin säilyttämiseksi.Vuonna 1989 talkoiltiin ensimmäinen liikuteltava tanssilava ja sen jälkeen Sääskisafari-porukkaa ei ole pidätellyt mikään.
Hyvä sääskivuosi enteilee toivottavasti tuleviin tansseihin hyviä kelejä ja paljon tanssijoita. Ainakaan se ei ole solisteista kiinni. Porukan ehdoton vetonaula on Tarja Ylitalo, mutta mukaan on saatu myös etelässä asuvat lappilaiset Oiva Kaltiokumpu ja Katja Jakku. Nykyinen kansanedustaja Kaltiokumpu tuli tunnetuksi ensin nimenomaan laulajana. Hänet esitteli etelän levyherroille opettaja Olavi Tissari Kaulinrannalta ja poliisi kun oli hänet ristittiin Lapin laulavaksi sheriffiksi. Hän on syntyjään Sodankylästä ja ensimmäinen työpaikka oli Ylitorniolla.

Kemiläislähtöinen Katja Jakku taas on yksi innokkaimpia "kilpalaulajia". Vankan keikkakokemuksen lisäksi hän on voittanut muun muassa arvostetut Mediatähti- ja Olavi Virta-laulukilpailut.
Pohjoisen omista tutuista laulajista Sääskisafari-tansseissa kuullaan myös muun muassa Bo Lindbergiä, Anu Tammelaa, Annukka Ylitaloa, Antero Ylikittiä ja Raili Leppälää.
Tänä suvena Tornionlaakson Musiikkiklubin karavaani pysähtyy 10.7. Kemin Rytikarissa , 11.7. Övertorneån Rantajärvellä ,12.7. Kolarissa, 13.7. Junosuandossa, 14.7. Vittangissa, 15.7. Gällivaarassa, 16.7. Kaulinrannalla ja 17.7. Keminmaassa.

Tarja Ylitalo-http://www.youtube.com/watch?v=XD5t406xwJ8
Oiva Kaltiokumpu-http://www.youtube.com/watch?v=GT752OlQhrE
Katja Jakku-http://www.youtube.com/watch?v=3FbKg6Hp3AE