tiistai 13. heinäkuuta 2010

Suomen ykkösartistit Lapin superviikonlopussa! Festivaalejahan tehdään yleisölle ja nyt heitä hellitään Lapin lyhyessä kesässä. Tulevana viikonloppuna viitisenkymmentä Suomi-rockin ja -iskelmän huippunimeä panee parastaan. Hetkeksi festivaalihumu siirtyy etelästä pohjoiseen ja yöttömässä yössä juhlitaan listastarojen tahtiin.
Kaikki rockin kärkinimet löytyvät Simerockin yli 30 artistin ja yhtyeen joukosta. Festivaali tulee taas massiivisella artistikattauksellaan.Parhaimmillaan festivaali on kerännyt 27 000 kävijää. Viime vuonna jäätiin muutama tuhat sen alle.

Tämänkesäisen tapahtuman polkaisee käyntiin perjantaina klo 16 torniolainen Iiris ja yhtä soittoa rokataan sunnuntaihin klo 21.15 asti, jolloin juhlan kepittää finaaliin festaripomo Sime Yliaskan lempparibändi kemiläinen Sonata Arctica.
Viime vuonna Simerockin yleisömangneetti oli iskelmädiiva Paula Koivuniemi. Hän keräsi rocknuorison lisäksi paikalle varttuneempaakin väkeä. Nyt Koivuniemi esiintyy Tornion Twin City-festivaaleilla. Hänen esiintymisaika on perjantaina klo 21. Paulan lisäksi pitkään Tornioon odotetun Yön uskotaan saavan väen liikkeelle. Rockyleisön mieleen on varmasti Maija Vilkkumaa, Pelle Miljoona maittaa nostalgianälkäisille ja Frederikhän uppoaa aina kuin veitsi voihin.
Vielä muotoaan etsivä Twin City-festivaali toteutetaan nyt viimevuotisesta supistettuna Tornionjoen rannalla. Viikko on typistynyt kahdeksi päiväksi, mutta huippuartistien lisäksi, oheisohjelmaan kuuluvat yhä suositut Lohifestit ja juoksuhäppening Naisten Pinkasu.
Perinteikäs tanssinystävien kesätapahtuma Ylläs Soikoon! Äkäslompolossa järjestetään nyt 23. kerran. Tanssiorkestereiden SM-kisan sijalle on tullut luonto ja retkeily. Esimerkiksi patikoimalla pääsee kuulemaan mainiota Korsuorkesteria, mutta toki tutummassakin ympäristössä kuten Riemuliiterissä tanssitaan. Tänä vuonna tähtinä ovat muun muassa Juha Tapio, Janne Tulkki, Marko Haavisto & Poutahaukat, Susanna Heikki ja Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit.
Muuallakin tapahtuu. Pelkästään Meri-Lapista haravoituna Suukosken keitaalla esiintyy lauantaina Matti & Teppo ja Tähtirannassa Sääskisafari solisteineen. Musiikin marginaalista poimittakoon vielä Nine Livesin synttärit perjantaina Kemin Puistopaviljongilla ja Tornion Blues Stationiltä Peter Greenin aikaista Fleetwood Maciä osaavasti yks`yhteen coveroiva Wolfman Jack.