keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Adorenan ensilevy Kimen johdolla!

Useimmat merilappilaiset iskelmätulokkaat äänittävät levynsä Greatsounds-studiolla Kemin Lautiosaaressa. Näin on tehnyt myös seskaröläinen Adorena Thorn. Studiota pyörittää Kimmo "Kime" Klemettinen, multi-instrumentalisti ja laulaja, jota kuullaan usein Men In Blackissä. Samainen yhtye on myös Jari Sillanpään ja Pentti Hietasen luottosäestäjä.
Adorena Thornin laulua kuulin ensi kerran muutama vuosi sitten, kun kävin tekemässä juttua hänen miehestään Carl-Ericistä.Tämä Ruotsin Karungista lähtöisin oleva suosittu iskelmäartistihan oli 1960-ja -70-lukujen taitteessa usein Svensktoppenissa!
Thornit avioituivat 2000-luvun alussa ja muuttivat muutama vuosi sitten Amerikasta Haaparannalle ja perustivat aasialaisia tuotteita myyvän liikkeen.Nyt tämän viikon alussa he muuttivat Tukholmaan.
- Meille jää vielä Seskarön talo, joten kesät vietetään varmasti pohjoisessa ja talvellakin käydään, jos levytetään uusia lauluja. Me molemmat haluamme tehdä jatkossakin yhteistyötä Kimmon kanssa, Adorena vakuuttaa.
Kaunisääninen Adorena on laulanut paljon kotimaassaan Filippiineillä bändien solistina, esiintyen ravintoloissa, kasinoilla ja hotelleissa ja myöhemmin Carl-Ericin kanssa niin Hawajilla kuin Haaparannallakin, mutta pitkään Greatsounds-studiossa tehty CD on hänen ensimmäisensä.
Levy sisältää Adorenan itse tekemiä lauluja, joissa musikaalien maailma sekoittuu Abba-ja Celine Dion-tyyliseen poppiin. Adorena tekee musiikkia, jossa korva lepää ja hänen positiivinen elämänasenne heijastuu niin hänen tulkinnastaan kuin teksteistäänkin: Go on, move on/ Now is a new day/ New hope, new life to begin.
Adorena ei tunne nuotteja, mutta lauluja häneltä syntyy helposti.
- En myöskään soita mitään soitinta. Yksinkertaisesti minä hyräilen ja kirjoitan tekstiä samaan aikaan. Olen kuullut että se on harvinaista. Joskus laulut syntyvät myös nukkuessa ja aamulla herätessä, ne ovat vielä muistissa. Olen saanut lahjan, jota yritän nyt käyttää parhaani mukaan.
Hänen pöytälaatikostaan löytyy kymmenittäin kappaleita, joita hän on työstänyt yhdessä Kimmo Klemettisen kanssa. Tällä hetkellä Adorena jänniittää kuinka hänen käy, sillä muutama laulu on lähetetty Ruotsin viisuihin.
- Lähetin kolme kappaletta ja toivon, että edes yksi menee läpi, mutta mukana on yli 3000 laulua. Minun suunnitelmani on kuitenkin, jos täällä Ruotsissa ei tärppää, lähetän laulujani Suomen ja ehkä Norjankin viisukarsintoihin.
Adorenan ja Carl-Ericin tärkein Tukholmaan muuton syy on, että molemmat haluavat satsata laulamiseen, sillä tärkeät kontaktit luodaan etelässä. Adorena on tehnyt oman käyntikorttinsa ja Carl-Eric aikoo myös palata parrasvaloihin.
- Kaikki hänen vanhat tuottajansa ovat kannustaneet häntä ja monet ihmiset ovat tulleet kysymään häneltä, milloin teet levyn. Hänet muistetaan vielä ja mikä parasta Carl-Ericin ääni on entisellään, sanoo Adorena, jonka lauluja tullaan kuulemaan myös hänen miehensä comeback-levyllä.
Adorena Thornin CD:tä voi ostaa Haaparannan PM Data:sta (Rustan vierestä) tai ladata netistä.