torstai 16. syyskuuta 2010

CMX:ää kokaten!
Soundi-arvio CMX: Iäti

Tornion laulava kokki A.W. Yrjänä vierailee tänään klo 20 Nelosen Sokkokokki-ohjelmassa ottaen mittaa Timo Rautiaisesta. 29. syyskuuta CMX:n uuden Iäti-levyn julkaisupäivänä hän on taas kapustan varressa bändinsä kanssa jättekivassa ruoka-ja nikkarointiohjelmassa Strömsössä.
- Kun tekee ruokaa, ei yritä parantaa maailmaa tai mullistaa filosofiaa. Ruokaa laittaessa ei tarvitse olla sodassa maailmaa vastaan. Ja sitä paitsi aika monta biisiä on tullut tehtyä tiskatessa. Kädet liikkuvat, mieli on vapaa, Yrjänä kertoo Metro-lehdessä ja paljastaa kokanneensa vaimonsa Kikke Heikkisen kanssa muun muassa Ismon Alangon 40-vuotissynttäreille 40 ruokalajin seisovan pöydän.
Strömsö-ohjelmassa kuullaan myös lauluja CMX:n Iäti-levyltä, johon lopulta valikoitui yksitoista yksinkertaista laulua, jotka kertovat raivosta, toivosta, kivusta ja uhmasta.
– Meillä oli takana kaksitoista keskenään erilaista levyä, toinen toistaan rönsyilevämpiä. Nyt oli aika kokeilla niukkuutta ja karsimista. Lähdimme etsimään musiikkimme sydäntä, Yrjänä paljastaa.
CMX keikalla Tornion Umpitunnelissa 29. lokakuuta!