keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Hardcore Superstar, Tattoo-tapahtuman livetäky! Perinteinen Tornion Lapland Tattoo Weekend toi pari vuotta sitten kemuihinsa ruotsalaiset rockriiviöt Backyard Babiesit. He saivat aikaan yleisöryntäyksen Umpitunneliin ja nyt tapahtuman puuhamiehet yllättävät jälleen. Torniossa rokkaa nimittäin 12. helmikuuta yhtä kova, jos ei rankempikin livepoppoo Hardcore Superstar.
Yhtye perustettiin Göteborgissa jo 1990-luvun lopussa, mutta mielellään se aloittaa ajanlaskunsa vuoden 2005 albumista Hardcore Superstar. Tuolloin yhtye teki paluun yhdeksän kuukauden tauon jälkeen. Jatkuva tiukka levy ja kiertue-tahti oli vaatinut veronsa ja taukoa oli pakko pitää. Bändi oli loppuunpalanut.

Soittotaidosta yhtyettä ei ole koskaan moitittu, eikä melkein kylmiltään pääsy Lemmyn ja AC/DC:n lämppäriksi ollut ihme. Se nosti itsetuntoa ja lisäsi levymyyntiä, mutta oma juttu oli hukassa. Albumeillaan se tarrautui enempi ja vähempi esikuviinsa. Milloin se halusi kuulostaa Misfitsiltä, milloin Aerosmithiltä, milloin jopa Oasikselta...
Kun eräs levyarvostelija mainitsi provosoiden kritiikissään, että Hardcore Superstar ei ole verrattavissa genrensä suurimpiin nimiin eikä edes viittätoista minuuttia julkisuudessa viihtyneeseen Bang Tangoon, yhtye vetäisi herneet nenään ja vastaisku tuli No Regrets-albumin biisillä Thank You (For Letting Us Be Ourself). Oltiin jo aika herkässä tilassa ja tilanne kärjistyi lopullisesti New Yorkin konsulaatissa järjestettyyn tilaisuuteen, jossa kitaristi Thomas Silver löi nyrkillä Aftonbladetin arvostettua skribenttiä Fredrik Virtasta ja juttu paisui tietenkin keltaisessa mediassa kuin pullataikina.Eräässä Soundin arvostelussa heitettiinkin osuvasti, että Hardcore Superstar kaipasi vielä aikuiseksi kasvamista ja itseironiaa.
Aikalisä oli pakko ottaa ja se teki bändille hyvää. Elettiin hetki tavallista elämää. Yksi meni naimisiin, yksi osti talon ja yksi sai tyttären. Akut latautuivat ja Hardcore Superstar palasi vuonna 2005 uudestisyntyneenä. Jo ennakkomaistiainen Wild boys nostatti odotukset korkealle ja siitä tuli Ruotsissa vuoden hardrocksinkku.Pian sen jälkeen albumi sai kriitikot puolelleen ympäri maailman. Levy sisälsi kauttaaltaan vahvoja lauluja kuten We don't celebrate Sundays, My good reputation ja Bag on your head, jotka jatkoivat hittiputkea.
Hardcore Superstarin kotikaupunki on siis Göteborg, jolle yhtye merkitsee samaa kuin Sonata Arctica Kemille. Bändejä yhdistää myös sama levy-yhtiö Nuclear Blast records, joten Hanoi Rocks-tyylisen hail-hail rock`n`rollin lisäksi yhtyeen musassa on mukana myös silaus metallia. Viime vuonna yhtye teki ensimmäisen levynsä Beg For It firmalle, mikä oli piste iin päälle. Hyväksytty leima oli hankittu ja vakityöpaikka saatu.
Seuraava Hardcore Superstarin albumi Split Your Lip ilmestyy marraskuun 26.päivä ja Tornion Lapland Tattoo Weekend-keikka on osa heidän maailmankiertuettaan.

TV-klippi Split Your Lip-albumilta: Here Comes That Sick Bitch Again
EXPRESSEN: Eld,rök och sprudlande energi!
Lippuja voi ostaa tästä päivästä lähtien ennakkoon Umpitunnelista ja Lippu.fi :n sivuilta!!!