sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Angelina Jolien setä palaa pohjoiseen! Americanaa puhtaimmillaan esittävä newyorkilainen Chip Taylor palaa Luulajaan 27. päivä ja Kiirunaan 29. päivä syyskuuta. Mukanaan hänellä on huippukitaristi John Platania, joka nousi maailman tietoisuuteen Van Morrisonin klassisella albumilla Moondance ja on sen jälkeen keikkaillut muun muassa Don "American Pie" McLeanin, Randy Newmanin ja Bonnie Raittin kanssa. Edellisen kiertueen tavoin Chipin bändiin kuuluvat myös kiirunalaisen Willy Clay Bandin Örjan Mäki ja Björn Pettersson.
Paitsi laulaja, Chip Taylor, oikealta nimeltään James Wesley Voight, on hyvä jutunkertoja ja hänellä tarinoita riittää. Musiikkipiirien lisäksi hän tuntee hyvin näyttelijät, sillä Jon Voight on hänen veljensä ja Chip on Angelina Jolien setä.
Taylor esittää keikoillaan tuoreen kokoelmalevynsä, James Wesley Days: The Best Of Chip Taylor, lauluja. Tupla-CD sisältää Taylorin tuotannon parhaat sen jälkeen kun hän palasi musiikkikuvioihin 1990-luvun lopussa. Levyillä hän duetoi muun muassa Carrie Rodriguezin, Lucinda Williamsin, Guy Clarkin ja John Prinen kanssa. Yhtään väheksymättä yhteistyötä ruotsalaisen Jill Johnsonin kanssa ja heidän uutta versiota Angel of the morning-kappaleesta.
Isänsä tavoin Chip oli nuorena golfammattilainen, mutta ura katkesi loukkaantumiseen. Sen jälkeen hän rupesi kirjoittamaan lauluja.1960-luvulla hän kirjoitti useamman ison hitin, mikä johti menestyksekkääseen artistiuraan countrymusiikissa. Mutta muutaman vuoden jälkeen hän kiinnostui korttipelistä ja hevosista ja hän tienasi 20 vuotta leipänsä ammattilaispelurina, jonka jälkeen oli aika vaihtaa taas takaisin musiikkiin.