tiistai 7. syyskuuta 2010

Levylautaselle>
Rumpalipoika ja muutama kitarakunkku!
Ensi viikolla julkaistaan Phil Collinsin Tamla Motown-levy Going Back, jolla laulava rumpali palaa nuoruutensa soulhitteihin. Miehen edellisestä levystä ehti kulua kahdeksan vuotta ja tänään ilmestyi kyytipojaksi videosinkku kappaleesta Love Is Like a Heatwave , jonka teki 1960-luvulla tunnetuksi tyttöyhtye Martha and the Vandellas.
.
>Muutkin vanhat herrat jaksavat heilua, sillä tässä kuussa ilmestyy useammaltakin ikonilta uusi levy. Neil Youngilta tulee Le Noise-albumi, jonka on kerrottu häikäisevän erityisesti tuottaja Daniel Lanois`n loihtimilla soundeilla.
Syvän Etelän kuiskaavalta swamp-baritonilta Tony Joe Whitelta tulee kotistudiossa väsätty The Shine. Raspikurkku antaa tällä kertaa vain oman äänensä puhua ja tarinoida. Edelliselle duettolevylleen Undercover hän haalasi mukaan kavereitaan kuten Eric Claptonin, Mark Knopflerin, Michael McDonaldin, J.J.Calen ja Waylon Jenningsin. Viimeksi mainitun Waylonin kanssa duetoitu Shakin` the blues on yksi levyn helmistä ja jäi hänen yhdeksi viimeisistä studiotaltioinneista.> Eric Clapton on antanut 19. studioalbumille yksinkertaisen nimen Clapton .
Hän on kerännyt levylle musiikkia laajalta alueelta ja luonut keitoksen, jossa on kaikkea vuosisadan vaihteen puhallinmusiikista tuntemattomiin countryblueseihin ja täysin uuteen materiaaliin.

- Jos albumi yllättää fanit, se yllättää yhtä hyvin minutkin. Levy ei ole sitä, mitä sen piti alunperin olla, mutta kaikki vain tapahtui, Clapton sanoo helposta ja spontaanista levytysprosessista.
Levyn hän on tuottanut pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa kitaristi Doyle Bramhall II:n kanssa ja mukana on tähdekäs joukko muusikoita muun muassa JJ Cale, Steve Winwood, Wynton Marsalis, Sheryl Crow, Allen Toussaint ja Derek Trucks samoin kuin rumpali Jim Keltner, basisti Willie Weeks ja kosketinsoittaja Walt Richmond.


> Kitaristi Carlos Santana käyttää tulevalla levyllään Guitar Heaven
hyväksi havaittua kaavaa eli hän on valkannut kasan tuttuja biisejä ja koonnut ympärilleen joukon tähtilaulajia.
Parhaitenhan homma toimi vuoden 1999 albumilla Supernatural, jota on tähän mennessä myyty huikeat 28 miljoonaa kappaletta.
Apuna kappaleita valitessa Carloksella on ollut levymoguli Clive Davis, joka sai hänet talliinsa vuonna 1969.
Levyn esittelytilaisuudessa Las Vegasissa oli mukana muun muassa George Harrisonin leski Olivia, joka oli aivan haltioissaan, kun hän kuuli Santanan, laulaja India Arien ja sellisti Yo Yo Ma version miehensä kappaleesta While my guitar gently weeps
- Kuullessani laulun, se sai minut samalla kertaa hyppimään ilosta ja itkemään, Olivia kertoi Carlokselle.
Kun katsoo Guitar Heavenin kappaleita ja niiden esittäjiä eittämättä Santanan albumi saa kiinnostumaan. Mukana ovat myös Led Zeppelinin Whole lotta love(Chris Cornell), Jimi Hendrixin Little wing( Joe Cocker), Rolling Stonesin Can’t you hear me knocking(Scott Weiland), Creamin Sunshine of your love (Rob Thomas), Doorsin Riders on the storm(Chester Bennington & Ray Manzarek), Deep Purplen Smoke on the water (Jacoby Shaddix), Def Leppardin Photograph(Chris Daughtry), AC/DC:n Back In Black (Nas), Van Halenin Dance the Night Away (Pat Monahan), T. Rexin Bang A Gong (Gavin Rossdale) ja Jeff Beck Groupin I Ain’t Superstitious (Jonny Lang).