sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Tim toi jazztähdet pohjoiseen!

Tim Hagans jättää Norrbotten Big Bandin. Viisitoista vuotta orkesteria johtanut muusikko aikoo luulajalaisen NSD-lehden mukaan lähitulevaisuudessa keskittyä trumpetin soittoon, säveltämiseen ja keikkailuun New Yorkissa muun muassa Joe Lovanon kanssa. Keväällä ilmestyy myös levy Live At Birdland Palmetto recordsin kautta, jolla hänen panos on vahva.
Johtajakaudellaan Hagans on nostanut Norrbotten Big Bandin Euroopan parhaiden joukkoon. Idearikas kapellimestari on ylittänyt myös musiikillisia raja-aitoja sekoittaen milloin joikua, milloin hiphoppia ja milloin jotain muuta nykyhetken maailmanmusiikkia ison orkesterin sointiin.
Vaikka hänen työnsä ensi vuoden alussa Luulajassa päättyy, hän lupaa haastattelussa, että yhteistyö jatkuu. Vakuutteluista huolimatta menetys on kuitenkin suuri ja kuulijoille lähtö merkitsee sitä, ettei näillä kulmilla enää nähdä entisessä määrin maailmantähtiä tyyliin Peter Erskine, Tim Ries, Bernard Fowler, David Liebman, Joe Lovano, Randy Brecker ja Rufus Reid. Useat näistä nimiartisteistahan vierailivat esiintymässä myös Suomen puolella, Tornion Musiikkitalolla.
Tim Hagansin uran alkoi komeasti Stan Kentonin ja Woody Hermanin isoissa orkestereissa, mutta hän ei ole pelkästään bigbandmuusikko, sillä hän on soittanut aiemmin pienemmissäkin bändeissä Joe Lovanon, Dave Liebmanin ja Bob Beldenin kanssa. Hän on vieraillut myös Yellowjacketsissa ja Steps Aheadissä ja soittanut muun muassa Thad Jonesin, Ernie Wilkinsin ja Dexter Gordonin kanssa. Lisäksi hän on kuulunut The Blue Note All Starsiin. Ruotsissa hänet tunnettiin jo ennen Norrbottenin pestiä, sillä hän vaikutti 1970-luvun lopussa myös Malmössä.
NSD-lehden mukaan Hagansin lähdön myötä vuonna 2011 taiteellinen johtaja-nimike häviää ja Norrbotten Big Bandiä tulevat johtamaan ensi vuonna ainakin Håkan Broström, Outi Tarkiainen ja Helge Sunde.

NBB & Randy Brecker: Some skunk funk