tiistai 19. huhtikuuta 2011

A.W. Yrjänä: Huumoria eduskuntaan!
Ennen riitti, kun media kysyi Juice Leskisen kommentit menneistä eduskuntavaaleista, mutta nyt Rumba istutti pöytään kolme viisasta miestä A.W Yrjänän, Kauko Röyhkän ja Jarkko Martiskaisen. Persujen veretkuohauttava vaalivoitto sai kuitenkin aikaan aika tyypillistä mielipiteen vaihtoa.
- Huumorieduskunta saatiin. Paljon ihmisiä, joilla ei ole mitään käsitystä eduskuntatyöstä tai edes demokratiasta, Yrjänä kommentoi.
Tulevat hallitusneuvottelut ja kuttuuriministerin pesti puhuttivat. Bodari Kike Elomaahan on ilmoittunut olevansa käytössä ja Veltto Virtastakin on ehdotettu.
- Olen pettynyt Velttoon, hänestä on tullut persujen narri. Veltto on kuitenkin vanha sankarini, sanoo Röyhkä, joka kyseenalaistaa muita isommalla hauiksella eduskuntaan päässeen Kiken.
Yrjänä lähtee yllättäen kuitenkin toppuuttelemaan Kaukoa ja puolustaa julkkumissi Tanja Karpelan toimintaa kulttuuriministerinä.
-Tanja Karpelan valinta virkaan herätti aikanaan hymistelyä, mutta hän teki hyvää työtä määrärahojen ja freelancerien aseman kanssa. Hommaan tarvitaan mielikuvitusta ja rohkeutta. Ministeri ei onneksi määrittele taidetta, Yrjänä sanoo ja tottahan on, ettei ministerin pallilla tarvi olla aina mitään ruudinkeksijöitä, ekana tulee mieleen myös eduskunnasta pudonnut Suvi Linden.
Perussuomalaisten yksi teeseistä on kulttuurirahojen ohjaaminen suomalaista identiteettiä vahvistavaan taiteeseen ja Kalevalan, Gallen-Kallelan ja Sibeliuksen nimeen vannominen. Se ei tietenkään nykytaiteilijoita tyydytä.

- Se kulttuuriohjelma on yhtä toteutettavissa kuin palaaminen metsästys- ja marjastusaikoihin, Yrjänä kuittaa ja arvelee, että kyse on persujen vaalipuheista, joita puolue ei itsekään allekirjoita.
Mikä on sitten Martiskaisen mukaan tulevan eduskunnan tärkein tehtävä?
- Rauhan rakentaminen. Äärimmäinen ajattelu voi leimahtaessaan viedä ihmiset onnettomiksi, Kainuun runoratsu muotoilee.