perjantai 15. huhtikuuta 2011

Rocca: I feel good! LIVE Eipä parempaa avausta Roland "Rocca" Bergin keikalle olisi voinut toivoa kuin James Brownin ikiklassikko I feel good. Sananmukaisesti tuntui hyvältä, nähdä ja kuulla mies ja ääni kunnossa...So nice, so nice... Perään vielä Red Shoes Bandin tuore sovitus Mustang Sallystä, niin homma oli raiteillaan.

Rocca bändeineen sai olla uuden Blues Station music barin korkkaaja ja keikasta jäi kaikinpuolin hyvä maku. Paikka on luonnollisesti vielä sisäänajovaiheessa, mutta ainakin yleisön kannalta se on paljon viihtyisämpi kuin entinen Länsirannan baari. Kannattaa piipahtaa!


Mukavaa oli huomata, että Rocca ei ollut asettanut suitsia nuorille soittajilleen. Päinvastoin. Hän ei pyrkinyt dominoimaan, vaan tsemppasi ja antoi tilaa. Rohkea oli poikien Neil Youngin Rockin in the free world-julistuksen päälle loikkaus Reetun huhhahei-osastoon Titanic ja Tsingis Khan, mutta se toimi, rennolla ja ammattimaisella otteella. Tässä bändissä on myös lauluvoimaa, joka antoi biiseille lisäpotkua.

Rocan lisäksi lavalla näkyvässä roolissa oli laulaja-kitaristi Teemu Ylinikka, joka "Reinoissaan" otti lavan haltuun ja välillä tanssilattiankin.Hektinen parituntinen menikin mestarin ja hänen nuoren bändinsä seurassa äkkiä. Keikalla kuultiin myös muun muassa Claptonin Layla, Hendrixin Little wing, Steppenwolfin Born to be wild, AC/DC:n Live wire, mutta parhaimmillaan yhtye oli illan loppupuolen biiseissä Ghostbusters ja Gimme some lovin. Sydämestä tuleva soitto välittyi ja näki, että Rocca ja hänen x-oppilaansa nauttivat yhdessä soittamisesta.(4/5 Väylän Pyörrettä)

Rocca & Red Shoes Band keikalla:15.4. Helenan kievari, Ylitornio16.4. Chillout, Kemi ja 17.4. Chillout, Kemi.