sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Simerock-kisa ratkesi! Huippuraati innoissaan Lapin tasosta! - Tämmöstä tään just` pitää olla. Kaiken maailman ääliömäisten brändityöryhmien pitäisi tulla ottamaan oppia Simerockista. Sen sijaan, että myydään Joulupukkia ja kesällä lumipalloja saksalaisturisteille, pitäisi nostaa esiin vireää musiikkikulttuuria.

- Nytkin oli tuhat tyyppiä katsomassa never heard-demobändejä ja tunnelma oli saamarin jees, uhosi Simerockin bändikisan yksi tuomareista, musiikin monitoimimies Jone Nikula.

Kuudennetta kertaa Rovaniemellä taistellun skaban voitti rovaniemeläinen Dreadicide, joka pääsee palkinnoksi heittämään keikan Kuopiorockissa yhdessä W.A.S.P:n ja muiden kovien nimien seurassa. Lisäksi yhtyeelle on luvassa radiosoittoa Radio Rockilla. Torniolainen Dystra Systrar sai tuomariston erikoismaininnan ja yleisöäänestyksen voitti rovaniemeläinen Frosted-24. Muut finalistit olivat Enemy Gentlemen Ylitorniolta, Home Style Surgery Pellosta ja Shaked Booze ja Vindictive Rovaniemeltä.

- Kilpailun taso oli todella kova ja kaikki finalistit olisivat ansainneet voiton. Lapin nuorisomusiikki elää ja voi hyvin, hehkutti myös tuomariston puheenjohtaja Sony Music Finlandin pomo Kimmo Valtanen. Samaa mieltä oli myös Mr Lordi.

- Etenkin tekninen taitotaso näillä bändeillä on todella korkea, jos vertaa esimerkiksi lappilaisiin demobändeihin 20 vuotta sitten. Tuomariston nuorin jäsen, Uniklubin laulaja-lauluntekijä Jussi Selo yhtyi myös laulukuoroon ja sanoi odotusten ylittyneen.

- Oli kyllä aivan mahtava viikonloppu Rovaniemellä, ja jos koskaan muutan Tampereelta jonnekkin muutan tänne.

Voittajabändissä Dreadicide (yläkuvassa) soittavat Antti Kovala, Markku Luusua, Ville Mustaniemi, Aleksi Heikkilä ja Mikko Ryynänen.