maanantai 4. huhtikuuta 2011

Juha Alvari tavoittelee tangokruunua!
Viime vuoden lopulla keminmaalainen Juha Alvari julkaisi esikoisalbuminsa vahvan ammattitiimin tuella. Levy sai ahkeraa radiosoittoa, ainakin Yle Perämeressä, mutta sitä tavoiteltua kansallista läpimurtoa se ei tuonut. Nyt Juha Alvari koukkaa Seinäjoen kautta ja tavoittelee menestystä tangomarkkinoiden laulukisassa 10 muun lappilaisen kanssa.

Lapin Radion tiloissa Rovaniemellä kuukausi sitten oli mukana 23 laulajaa, joista tuomaristo hyväksyi mukaan nettiäänestykseen 11 tangontaitajaa. Juha Alvarin lisäksi mukana ovat viime vuonna pisimmälle päässet Maj-Lis Erola Rovaniemeltä (16.), Mika Jefremoff Torniosta ja Virpi Uusinarkaus Ranualta. Muut lappilaiset ovat Jaana Turpeinen Kemistä, Sulo Pajuniemi Ylitorniolta, Marianne Leskinen Simosta, Eero Kuosmanen Ranualta ja Annika Kontio, Niina Koukkula & Sanna Keskitalo Rovaniemeltä.

Nettiäänestys alkoi tänään puoliltapäivin ja kymmenellä eri paikkakunnalla tallennetut 150 esikarsintasuoritusta ovat kuunneltavissa satumaa.yle.fi-sivustolla.

Ensimmäisen nettikarsinnan suorituksista yleisö äänestää 4.- 26.4. jatkoon 50 laulajaa ja tuomaristo 50 laulajaa. Lappilaisittain kolmen kärki on tällä hetkellä: 1) Mika Jefremoff (70) 2) Maj-Lis Erola (51) 3) Juha Alvari (37)