lauantai 9. huhtikuuta 2011

Riverside Jazz kutsuu kokoukseen!

Torniolainen Riverside Jazz kutsuu kaikkia kiinnostuneita vuosikokoukseen Musiikkitalolle ensi tiistaina 12.4. klo 16.00. Yhdistys on jo yli 20 vuoden ajan tuonut rajan ihmisten kuultavaksi musiikkia jazzin huipulta. Kaikkiaan yhdistyksen aktiivit ovat järjestäneet lähemmäs 100 konserttia ja heidän panoksensa on elintärkeä myös jokakesäisen Kalottjazz & Bluesin onnistumiselle.

Riverside Jazzin perustava kokous pidettiin lokakuussa 1989 ja ensimmäinen Juhani Aaltosen kvartetin konsertti toteutettiin seuraavana keväänä Tornion kaupunginhotellissa, jonka jälkeen konserttitoiminta on jatkunut eri puolilla kaupunkia, nykyään pääasiassa Musiikkitalolla Yhdistys syntyi Kalottjazzin isän Martti Eskelisen Raja-Jazz-yhdistyksen rauniolle ja pitkään sen kantavina voimina toimivat muun muassa Jukka Piiroinen, Juha Söder, Pentti Kaarlela ja Kristiina Siven, mutta nykyään hallitukseen kuuluvat Susanna Söder, Veikko Rousu, Jussi Leipälä, Tommi Rahko ja Juha Jänkälä.
Riverside Jazz on jaksanut eteenpäin ja innostusta on riittänyt ja tällä hetkellä jäseniä on 60, mutta aina uutta verta kaivataan ja ennen muuta uusia konserteissa kävijöitä.

- Jazzilla on vieläkin ikävänlaisesti kansan mielissä vaikean musiikin leima. Sitä ajatellaan ammattipiirin musiikkina, mihin ns.taviksilla ei ole asiaa.

- Yritänkin aina sanoa tutuille ja tuntemattomille, että tulkaa konsertteihin, nauttikaa musasta, ei sitä tartte ymmärtää, kuuntelee vaan. Sitä paitsi jollain Chisulla on sovituksissa selkeästi blues- ja swing- vaikutteita, joten ei se niin hirveää ole, huomauttaa yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Söder ja kutsuu kaikki rohkeasti mukaan kokoukseen ja tietysti myös tasokkaan Tonight at Noon -kvintetin Mingus-konserttiin 14.4. klo 19.00.!