perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hullu huilumies Suomeen! K50 Brittiläinen progressiivisen rockin legenda Jethro Tull on ilmoittanut, että kesän keikoilla se pyrkii esittämään kokonaisuudessaan klassikkoalbuminsa Aqualungin, jonka ilmestymisestä tulee kuluneeksi näinä päivinä 40 vuotta.
Albumi oli huilisti-laulaja-kitaristi Ian Andersonin bändin läpimurtoalbumi, jonka tunnetuimmat kappaleet Aqualungin lisäksi ovat Cross eyed Mary, My God ja Hymn 43. Tähän päivään mennessä albumia on myyty 7 miljoonaa kappaletta ja sen keskeisenä sisältönä pidetään, Andersonin kyynistä kritiikkiä organisoitunutta uskontoa kohtaan.
Itseoppinut, yhdellä jalalla tanssiva huilumies Anderson löi läpi Jethro Tullissa jonkinlaisena menneiden aikojen hovinarrina, joka yhdisti taitavasti kevyttä klassista rockiin. Hän on tunnettu myös omintakeisesta, puhkuvasta soittotyylistään, jonka meillä on ominut Vesa-Matti Loiri.
Anderson nähtiin 12. huhtikuuta, Juri Gagarinin avaruuslennon 50-vuotispäivän kunniaksi, soittamassa duettoa astronautti Catherine Colemanin kanssa.Ian soitti Permissä Venäjällä ja Catherine maapalloa kiertävällä avaruusasemalla. He duetoivat osan Jethro Tullin kappaletta Bouree.
Suomessa Jethro Tull nähdään Keitelejazzissa 22. heinäkuuta. Yhtyettään Anderson on johtanut 42 vuotta ja yhtyeen nykykokoonpanossa kuullaan myös alkuperäistä kitaristi Martin Barrea. Rummuissa on Doane Perry, bassossa David Goodier ja pianossa John O`Hara, joista kaksi viimemainittua liittyivät Jethroihin 2006 työskenneltyään Andersonin sooloprojekteissa.
Lokakuussa hullu huilumies palaa Suomeen toistamiseen, nyt Turun Logomoon (10.10) ja Helsingin Finlandia-talolle (11.10.) proggiksella nimeltä Ian Anderson Plays Orchestral Jethro Tull. Siinä hänen taustallaan soittaa niin Jethro Tullin muusikoita kuin The Sturcz -jousikvartetti.