torstai 7. huhtikuuta 2011

Charles Mingusta tuoreesti Torniossa!Suomen Jazzliiton kevään 2011 viimeinen kiertue on sukellus jazzin sydämeen kovan kotimaisen nykyjazzarikaartin voimin. Basistilegenda Charles Mingusin musiikki saa uuden elämän rumpali André Sumeliuksen Tonight at Noon -kvintetin käsittelyssä. Tornion Musiikkitalolla se esiintyy 14.4. klo 19.00.


Yhtye julkaisee ensilevynsä To Mingus, With Love (Prophone Records) 10. huhtikuuta ja Jazzliiton kiertue toimii samalla albumin julkaisukiertueena. Tribuuttialbumi on syntynyt Tonight at Noon -kvintetin muusikoiden rakkaudesta Mingusin (1922 – 1979) musiikkiin. Yhtyeen missiona on esittää basistisuuruuden hardbop- ja gospel –vaikutteisia sielukkaita sävellyksiä oman tulkintansa kautta. Tonight at Noon on nimekäs kokouma kotimaisen jazzin nuoria tähtiä. Mukana ovat rumpali André Sumelius, Yrjö-palkittu saksofonisti Mikko Innanen, niin ikään saksofonia soittava Jussi Kannaste, trumpetisti Jukka Eskola ja urkuri Mikko Helevä.


Tonight at Noon jatkaa Jazzliiton kiertuella aiemminkin ajoittain kuultua jazzin historiaan pohjautuvaa antia, jonka kautta myös kuulijoilla on mahdollisuus löytää uusia näkökulmia oleellisesti musiikinlajin kaanoniin kuuluvaan materiaaliin. Laadukas kokoonpano takaa, että kyseessä on uusi tulkinta, ei pastissi.


Järjestäjille suoritettujen ennakkokyselyjen perusteella Tonight at Noonin kiertue on noussut jopa yhdeksi Jazzliiton kaikkien aikojen halutuimmista ja Torniossa konsertin järjestää yli 20-vuotias Riverside Jazz ry.


Lämmittelybändinä toimii Trio Heikkinen, Niemelä, Väärälä. Liput tuntia ennen ovelta 15 / 10 €!