sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Edu Kettunen ja Pekka Ruuska Pyhälle!
Kesän sympaattisin musiikktapahtuma Pyhä Unplugged (4.-7.8.)on julkistanut jo osan esiintyjistään. Tähän mennessä tulonsa ovat vahvistaneet Mariska & Pahat Sudet, Johanna Rusanen, Martti Servo Duo, Laura Voutilainen ja Lenni-Kalle Taipaleen & Sami Pitkämön orkesteri, mutta ehdottomasti mielenkiintoisin tapaus on kahden laulaja-lauluntekijän Edu Kettusen ja Pekka Ruuskan akustinen duo.
Äskettäin 50 vuotta täyttänyt Edu Kettunen on lähinnä nuoruutensa bänditouhujen Broadcastin jälkeen kartellut esiintymislavoja.
- Vasta oikeastaan viimeksi kuluneen vuoden aikana olen päässyt ’lavakammostani’ ja nyt esiintyminen tuntuu suorastaan kiehtovalta ja hassulla tavalla uudelta asialta, Edu kertoo.

Kevään mittaan hän on heittänyt Pekka Ruuskan kanssa vasta kymmenkunta keikkaa, mutta vastaanotto on ollut sen verran kannustavaa, että Intimissimo-konserttikiertue saa jatkoa syksyllä.
Lauluntekijät tutustuivat toisiinsa 1980-luvun lopulla. Silloisen Polygramin musiikkivastaava Riku Mattila oli hiukan ymmällään tulokas Pekka Ruuskan laulujen kanssa ja pyysi apuun Edu Kettusen. Hän oli jo silloin nikkaroinut muun muassa isot hitit Lentäjän poika ja Minä olen muistanut. Kettusen tuottamana Ruuska löysi linjansa ja Yhdestoista Hetki-albumi on myynyt jo platinaa ja sen kultajyvä on tietenkin Rafaelin enkeli. Samoihin aikoihin Edu tuotti myös torniolaisen Greedy Pigin esikoislevyn RyeRyeMan.
Parikymmentä vuotta parivaljakko kulki omia teitä, kunnes Ruuska sai idean amerikkalaisten Lyle Lovettin ja John Hiattin konsertissa. Siinä molemmat istuivat lavalla, mutta esiintyivät vuorotellen, kommentoiden toistensa lauluja, milloin puhumalla, milloin laulamalla.
Hän pyysi mukaan Edun ja nyt miehet varautuvat iltoihin laajalla ohjelmistolla, eikä etukäteen suunniteltua biisilistaa tehdä. Kaikki kaksikon konsertit ovat erilaisia ja vasta sen loputtua selviää, mistä lauluista ilta kulloinkin koostui.
Pyhällä Intimissimo-konsertin pitopaikka on alustavien tietojen mukaan Aittokuru.
Edu & Pekka: Perseenlämmitin (live) // Edu:Lentäjän poika // Pekka: Rafaelin enkeli //
Edu: Taivaansininen BMW // Edu:Elmon tuli