keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Napapiirin Sankarit-DVD julkaistaan Ylläksellä! Viime vuoden katsotuimman elokuvan tekijät palaavat tulevana viikonloppuna 8.-9.4. Ylläksen maisemiin julkaisemaan elokuvan DVD:n. Napapiirin Sankarit-viikonlopussa on yleisölle tarjolla monenlaista tapahtumaa, joissa he pääsevät virittäytymään elokuvan tunnelmaan ja pääsevät myös tapaamaan elokuvan tekijöitä. Paikalla ovat ohjaaja Dome Karukoski, näyttelijä Timo Lavikainen, tuottaja Aleksi Bardy, käsikirjoittaja Pekko Pesonen, puvustaja Anna Vilppunen, kuvaaja Pini Helstedt sekä useita muita elokuvan tekijöitä.

Napapiirin Sankarit on Ylläksellä kuvattu seikkailukomedia, jonka on nähnyt Suomessa jo yli 380.000 katsojaa. Elokuva menestyi myös loistavasti vuoden 2010 Jussi-palkintoja jaettaessa. Se voitti kategoriat: paras käsikirjoitus (Pekko Pesonen), paras elokuva (Aleksi Bardy) ja paras ohjaus (Dome Karukoski). Lisäksi se voitti parhaan elokuvan yleisöäänestyksen.

Ylläksen tapahtuma käynnistyy jo perjantaina 8.4. klo 20-22 allasbileillä Ylläs Saagassa, mutta DVD julkaisua juhlitaan samassa paikassa lauantaina 9.4. klo 14 alkaen. DVD:tä voi ostaa Ylläs Saagassa tunnin ajan ja klo 15-16 myös Jounin Kaupalla Äkäslompolossa. Illalla klo 17-19 yleisöllä on mahdollista kuvata itsensä legendaarisen TIS-51 auton ratissa ja testata ajotaitonsa. Ilta huipentuu Napapiirin Sankarit elokuvan yleisöesitykseen Taigassa klo 21.