lauantai 2. huhtikuuta 2011

Jazzlahjakkuus Nina laulaa finaalissa! 21-vuotias Nina Höynälä astui pitkästä aikaa kilpailuestradille perjantaina Liettuan Klaipedassa laulettavan Jazz Voices -laulukilpailun semifinaalissa ja raivasi tiensä loppukilpailuun.

Sunnuntai-iltana Höynälä esiintyy seitsemän muun kanssakilpailijan kanssa 16-jäseniselle arvovaltaiselle tuomaristolle, jossa Suomea edustavat Pori Jazz-promoottori Jyrki Kangas ja JazzRytmit-lehden päätoimittaja Osku Rajala.

Perjantain semifinaalissa jokainen kilpailija lauloi yhden vapaavalintaisen ja yhden kilpailujärjestäjän listalta valittavan standardin.Ninan laulut olivat My foolish heart ja Wagon wheels.

Kolme vuotta sitten Höynälä oli Jazz Voices-kilpailussa viides. Nyt paljon kokeneempana ja kyvykkäämpänä, odotukset ovat korkealla.

- Viimeiset kolme vuotta on vähän niin kuin valmistautunut laulamalla. Valitsemani biisit ovat aika varmoja, koska olen niitä kiertueella paljon laulanut, sanoi Nina JazzRytmit-lehdelle ennen semifinaalin alkua.

Uuden kilpailuorkesterin kanssa työskenteleminen on aina haasteellista, mutta yhteinen sävel bändin kanssa löytyi parin lyhyen harjoituksen aikana. Nina ei halunnut kuunnella muiden laulajien harjoituksia, jotta oma rauha kilpailusuorituksessa säilyisi.

- En halua kuunnella muiden treenejä. Itse esiintymistilanne ja se oma homma merkkaavat paljon. Olen hyvin luottavainen. Luotan siihen, että laulan tälläkin kertaa sydämestä. Toivon, että esiintyminen menee jälleen kerran hyvin.

Jazzyleisön tietoisuuteen Nina Höynälä tuli Lady Summertime-kilpailun kautta Aulangolla kesällä 2007. Silloin Tornion tyttö rynnisti yllättäen finaaliin, jossa hän voitti yleisön sydämet puolelleen.Seuraavana vuonna hän osallistui ensi kertaa Klaipedan Jazz Voices- ja Tallinnan Nömme Jazz-kisoihin, joista jälkimmäisessä hänen sijoituksensa oli komeasti kolmas.