- Ei uuella levyllä ole vielä nimeäkhään ja vielä on kappaleitaki, joita ei ole ristitty, mutta Ievan polkka on kuitenki följyssä, Hiski Salomaan Lännen lokari ruottiksi ja Fredrikiltä(Isacsson) Jonnas vals, yhtyeen hanuristi, fonisti ja laulaja Hasse Notsten paljastaa.
Raj-Raj Bandille Haaparannan konsertti on jonkinlainen kenraali ajatellen Luulajan kulttuuritalon Galen i Tornedalen II -esitystä 6.5, sillä Folkkanin keikan jälkeen yhtye päättää tulevan ohjelmiston. Vuonna 2009 Raj-Raj Bandin ensimmäinen Galen-konsertti Luulajassa myytiin loppuun pikavauhtia ja monta sataa jäi ilman lippua. Nyt on sama tilanne. Suuri sali on loppuunmyyty.
- Piletit tulit myynthiin 2. maaliskuuta ja net myythiin kahessa viikossa. Ensimmäisenä päivänä meni heti 400, Hasse kertoo.
Pajalan hyvän kiirin tuojat ovat paitsi hauskoja, myös taitavia soittajia. On ehkä rohkeaa antaa heille titteli Mothers of Invention from the Torne Valley, sillä Raj-Raj Bandin genrehän on tornionlaaksolainen etnofolkpunk, mutta hulvaton asenne on sama.
Yhtyeen soitossa on riemua ja jätkämeininkiä. Hasse kertoo, että porukka syntyi paikallisten musiikkilegendojen Kaggenin ja Bengt-Olan innoittamana. He sitoivat aina laulut yhteen juurevilla tarinoilla ja se kiehtoi.
- Vuonna 1998 molemmat kuolit. Ei ollut kuin pari kuukautta väliä. Olemma jatkanheet sitten heän perinnettä.
Raj-Raj Band perustettiin heti seuraavana vuonna ja se on hienoa jatketta toiselle isolle bändille Norrlåtarille . Se ei ole kuitenkaan kiinni kansanmusiikissa. Yhtye tuo rillumareikulttuurin nykyaikaan. Erityisesti yhtyeen laulaja Rolf Digervall on verraton jutunkertoja, miimikko ja koomikko. Nykytermein mukana on niin buskista kuin stand-upiakin.
Raj-Raj Bandillä on paljon omia kappaleita, hauskasta Viljosta On kaipuu tänne aina pohjaton-herkistelyyn. Keikoilla kuullaan myös Suomen puolellakin tuttua perinnettä kuten Ievan polkka, Tukkipoika, Kuppari ja Haravasta katkesi pii plus Jätkän humppa ja Katinka tornionlaaksolaisin tekstein.
Menneistä vuosista Hasse Notsten on ylpeä. Sielu ei ole hävinnyt soittotaidon kasvaessa, vaan Raj-Raj Band on säilyttänyt oman rempseän tyylinsä. - Mehän olemma iso nimi, varsinkin kun lähemmä Kiirunhaan ja siitä ylös. Meillä on monessa paikkaa yleisöennätys. Kiirunafestivaalellaki kun pelasimma keskellä viikkoa yleisöä oli melkein 5000! Myös Pohjois-Norjan festivaaleilla olhaan paljon kerätty kansaa.
Notsten uskoo myös, että heidän laulunsa ovat innostaneet nuoria enemmän meänkieleen, kuin mitkään poliittiset päätökset.
- Lauluja laulethaan kouluissa ja tekstejä kyselhään. Meän musiikki soppii kaikille aina 2-vuotiaasta 102-vuotiaaseen.
Hasse valittelee kuitenkin kun on leipätyö ja kuusi soittajaa asuu eri puolilla Norrbottenia, yli 60 %:sta keikkoja on pakko kieltäytyä.
- Meistä ainoat, jokka elävä musiikista ja kulttuurista ovat rumpali Simon Wilhelmsson ja Rolf Digervall. Simon soittaa rumpuja dansbandissaki ja Rolf on teatterin ja musiikin lisäksi, turistiopas, nikkari, maalari, koneenkuljettaja ja paljon muuta, Hasse tarinoi.