perjantai 24. helmikuuta 2012

Sähkeuutisia: DR FEELGOOD, JOHNNY CASH, BEATLES, LEMMY & HOWLIN` FOR HUBERT!


EMI on vahvistanut, että Dr Feelgoodin All Through The City (With Wilko 1974-1977), kolmen CD:een boxi ja DVD, ilmestyy kauppojen hyllyille 2. päivä huhtikuuta.
CD:t sisältävät yhtyeen neljä ensimmäistä albumia ja aiemmin julkaisematonta materiaalia.
Helminä mainittakoon muun muassa kitaristi Wilko Johnsonin ja hänen mentorinsa Mick Greenin yhteisesitykset Malamut, Casting My Spell On You ja Comin' Home Baby.
- Todella mieltä lämmittävä juttu. Nuo Wilkon ja Greenin jaminauhat around 76/77 ovat olleet tiedossa, mutta luokassa "ei mitään toiveita
saada ikinä julkaistavaan muotoon". Nuo ovat todennäköisesti ainoat miesten yhteiset "levytykset" ja tulevat nyt sitten ihan viralliseen julkaisuun. Sille ISO JEE!, iloitsee suuri Feelgood/Pirates-diggari Valkeakosken Esa, joka on tietysti myös hyvillään siitä, että 22 livebiisin DVD:n päättävät Roxette ja She does it right, Oulun Kuusrockin keikalta 1975, plus bonuksena Matti "farawaycountry" Poijärven haastattelu, saavat "virallisen väylän". (Katso Oulu-raina yllä!)

Amerikkalaisikoni Johnny Cashin syntymästä tulee huomenna
kuluneeksi 80 vuotta.
Johnnyn lapset Rosanne, John Carter, Cindy ja Kathy Cash Tittle, plus ainakin 7 lastenlasta kokoontuvat muistelemaan häntä Dyessiin, Arkansasiin, jossa entisöidään Cashin lapsuudenkotia.
Kesällä Nashvillessä avataan myös maailman suurin Johnny Cash-museo, jonka takana on kantritähden fani nimeltä Bill Miller. Hän ystävystyi Cashin kanssa 1970-luvulla ja on siitä lähtien kerännyt kaiken mahdollisen häneen liittyvän.
Vuonna 2003 edesmennyt Man In Black on hyvin esillä myös Columbia recordsin julkaisukataloogissa. Huhtikuussa ilmestyy gospeltupla Bootleg IV:The Soul of Truth, joka sisältää 51 kappaletta pääosin 1970-ja 1980-luvuilta. Lisäksi tulossa on boksi(t), jossa ovat kaikki Sun-levytykset ja kappaleet kolmelta ensimmäiseltä Columbia-vuosikymmeneltä.
Huhutaan myös, että Johnny Cashin lopunajan äänityksistä, saataisiin raavittua kasaan vielä
yksi American Recordings-albumi, joten paljon uutta Cash-kauraa on luvassa.

Liverpool juhlii koko vuoden matkailumangneetti The Beatlesin 50-vuotisjuhlia. Kaupunki laskee tasavuodet siitä, kun Ringo Starr korvasi Pete Bestin yhtyeessä.
Vielä tänään Liverpool ei suuremmin noteeraa George Harrisonin syntymäpäivää, mutta muun muassa paria päivää ennen Paul McCartneyn 70-vuotispäiviä, 16.6. Wings Over Liverpool esittää shown Maccan kunniaksi. Viikkoa myöhemmin The Royal Liverpool Philharmonic Orchestra soittaa Lennon-McCartney-ikivihreitä.
Paljon ohjelmaa on tulossa, mutta varsinainen huipennus on kuitenkin perinteinen Beatles-viikko 22.-28.8., joka ottaa kaiken irti 50-vuotispäivistä. Kerrotaan, että entisiä Beatlesejakin ehkä nähdään paikalla. Loppuvuodesta Liverpoolissa saa ensi-iltansa vielä näytelmä Epstein, joka kertoo legendaarisesta Beatles-managerista.

Gibson-lehti kertoo, että Lemmyn esikoisalbumi on viimeistelyä vaille valmis. Julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.
- Olen purkittanut kaksi raitaa the Damnedin, kaksi saksalaisen hardrockbändin Skew Siskinin, yhden Joan Jettin, yhden D
ave Grohlin ja kaksi Reverend Horton Heatin kanssa. Yritän saada yhdelle biisille mukaan myös Skinin Skunk Anansiesta, Lemmy kertoo.

Viime yönä Apollo-teatterissa New Yorkissa järjestettiin konsertti Howlin’ For Hubert’ . Hubert Sumlin, joka tunnettiin vuosia blueslegenda Howlin’ Wolfin oikeana kätenä, kuoli 4. joulukuuta 80-vuoden iässä.
Eric Clapton, Keith Richards, ZZ Topin Billy Gibbons, Elvis Costello, Jimmie Vaughan, Buddy Guy, Warren Haynes, Derek Trucks, Robert Randolph, Kenny Wayne Shepherd, Jimmy Vivino ja monet, monet muut osoittivat kunnioitustaan edesmenneelle blueskitaristille.
Illan encorebiisien, Wang dang doodle ja Smokestack lightning aikaan lauteilla oli yli 30 tähtimuusikkoa. Paljon soittotilaa saivat Eric Clapton ja Keith Richards, joista jälkimmäiseltä tässä näytteeksi akustisena Little red rooster (huuliharpussa James Cotton) http://youtu.be/SaBsG9hkxCo