maanantai 6. helmikuuta 2012

Poptorin toimitusjohtaja: Taiskan albumi myy yli 100 000!
Nykyaikaa:Maksamalla listalle ja Hyväveli-syysteemillä radioon!
Taiska julkaisi HITIT-levynsä joulun alla. Albumilta löytyvät uudelleenlaulettuina muun muassa 1970-luvun menestykset Haltin häät, Mombasa ja Hiroshima.Levyn julkaisi Poptori, jonka toimitusjohtaja Erkki Puumalainen luottaa Taiskan vetovoimaan.
- Uskon, että Taiskan levy tulee myymään yli 100 000 kappaletta yksinkertaisesti siksi, että se on hyvä ja siinä on aikaa kestävä sisältö.
Hänen mukaansa kultalevyrajan rikkominen Taiskan albumille on lastenleikkiä ja se on todennäköisesti jo tapahtunut.

- Halutessamme kultalevyrajan saisi ylitettyä kuukaudessa laittamalla sitä 10 kpl 1000 asiakaalle myytäväksi,
mutta mieluummin kerromme lukuja, kuinka paljon niitä menee kuluttajille ja tilastot saadaan vasta kevään kuluessa.
Taiskan albumilta on noussut Tätä Suomi Tanssii-listan sijalle 6 Moi moi vain- kappale, mutta Puumalainen ei pane kuitenkaan paljon painoa koko listalle.
- Mikään lista ei tänä päivänä ole totta kuluttajan ymmärtämässä tarkoituksessa.Tätä Suomi Tanssii-listakin perustuu maksullisuuteen. Sijoituksesta kilpaileminen edellyttää, että tuote on mennyt maksetun toiminnan lävitse.
Vaikkeivät radiot soitakkaan Taiskan Hitit-levyä, ainakaan suositut YLE:n pohjoiset alueradiot, Poptorin myyntivalttina on huokea hinta.
Kun kysyn toimitusjohtaja Erkki Puumalaiselta, pitääkö olla koko Suomen alueradioiden musiikin valitsevan Jorma Hietamäen kaveri, jotta saa musiikkinsa kuuluviin, hän vastaa diplomaattisesti:
- Hyväveli systeemi mikälie, lienee inhimillinen piirre, mutta YLE:n nykysysteemi on rasitus jo Jorma Hietämäelle itselleenkin. Se pitäisi ehdottomasti purkaa ja antaa tilaa aluetoimituksille. Esimerkiksi Radio Perämerellä on paras käsitys alueensa musiikkitarpeista.