perjantai 10. helmikuuta 2012

Mikalta tulista sambaa ja havajimeininkiä!Uskomatonta, miten Mika Jefremoffin laulu jalostuu levy levyltä.
Viime vuonna häneltä ilmestyi lupaava esikoisalbumi Hetki Lyö, Sydän Lyö ja nyt hän on julkaissut radiosinkun Rakkaus mua kutsui/ Tiikerihai, jolla Mikan laulu soi entistä täyteläisempänä.
Levyä on juuri ja juuri saatu postittettua radioihin ympäri maan, kun tulee tieto Jyväskylän seudulta, että Järviradion kuuntelijat ovat äänestäneet Rakkaus mua kutsui-kappaleen Top 5-ohjelman ykköseksi.
- Tästä on hyvä jatkaa, tuumaa tyytyväinen Jefremoff, jonka laulusta on vaikea uskoa, että hän on treenannut tosissaan vasta kolmisen vuotta.Paljon vaikuttaa tietenkin verenperintönä saatu lahja, mutta vanha sanonta, että harjoitus tekee mestarin, tuntuu Mikankin kohdalla pitävän paikkansa.
Hänen isänsä Leo kierteli pohjoisia tanssilavoja 1990-luvulla Pohjolan Sinitaivas-yhtyeensä kanssa ja Mika toimi usein yhtyeen roudarina, muttei hän koskaan kuvitellut nousevansa joskus isänsä tavoin esiintymislavalle. Ajatus tuli mieleen vasta puoli vuosikymmentä sitten karaokessa.
Uudella sinkulla suuri tangon ystävä Jefremoff taivuttaa äänensä vaihteeksi sambaan ja onnistuu. Kaikin puolin Rakkaus mua kutsui-biisissä on uusi ja raikas ote ja Men In Black-yhtyeen kitaristi Kime Klemettinen maustaa Mikan laulua sähäkillä, niin akustisilla kuin sähköisilläkin kitarasivalluksilla. Kappale tuo mieleen mukavasti niin Gypsy Kingsit kuin Santanankin. Jälkimmäistä alleviivaa vielä Tuomo Jakun napakka lattarikapulointi. Laulun on säveltänyt Reijo Määttä ja sanoittanut Kimmo Tuomaala.

Mikan suurin suosikki Olavi Virta levytti ikivihreän Tiikerihai vuonna 1955. Silloin havajikitarassa oli Onni Gideon ja nyt Mikan versiossa studioässä Jari "Heinä" Nieminen (kuvassa).
- Innostuksen Tiikerihain levyttämiseen sain Olavi Virran muistokonsertista, jossa sen lauloi Kari Tapio ja steelkitaraa soitti juuri Heinä Nieminen
Kun Heinä oli soittanut melkein kaikki kitaraosuudet esikoislevylleni, niin sehän oli päivänselvää että käytin häntä.
- Toivottavasti se toteutuu, mutta joskus olisi mahtavaa päästä vetämään Niemisen säestyksellä, ihan livenä, Mika haaveilee.
Tiikerihain on sovittanut rovaniemeläinen Pauli Ruuskanen, joka on loihtinut kappaleeseen myös vetävän höyryveturi-kompin. Ruuskasen kanssa Mika valmistelee pikkuhiljaa myös kokonaista Olavi Virta-albumia, jonka julkaisuajankohta on vielä auki. Jatketta Hetki Lyö, Sydän Lyö-albumille Mika lupaa kuitenkin jo vuonna 2013.
- Olen suunnitellut, että julkaisen vielä pari sinkkua ja pitkäsoitto tulee sitten ensi vuoden alussa. Kappaleista suuri osa tulee olemaan aivan uusia ja levyllä on mukana paljon eri säveltäjiä ja sanoittajia. Musiikki on monipuolista iskelmää kuten ensimmäiselläkin.
Keikkoja Mika on tehnyt toistaiseksi vähän, mutta asiaan tulee piakkoin muutos.
- Nyt olen heittänyt muutaman keikan kosketinsoittaja Toni Huhdan kanssa, mutta bändikin on jo kasassa. Sen kanssa parhaillaan harjoitellaan keikkasettiä. Yhteistyö on kuitenkin vielä niin tuoretta, ettei yhtyeellä ole edes nimeä, joten nimiehdotuksia otetaan mielellään vastaan, vinkkaa Mika, jolla kannattajakuntaa on jo kautta maan, sillä viime vuonnahan hän voitti Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun yleisöäänestyksen. Seinä nousi vastaan vasta Turun karsinnoissa.
Siitä tavoitteleeko hän vielä uudelleen tangokruunua, Mika vastaa epävarmasti:

- Tämä vuosi jää kyllä väliin, mutta tulevista vuosista en osaa vielä sanoa eli ehkä.