perjantai 3. helmikuuta 2012

Vanhaa Pakkasukkoa sulatellessa (ja uutta suunnitellessa)! Suomen musiikkifestivaalivuoden kansainvälinen avaus oli jo seitsemättä kertaa Kemin Pakkasukko Blues N` Jazz. Tänä vuonna festivaali teki yleisöennätyksen ja kokonaiskävijämäärä oli reilusti toistatuhatta.
Pakkasukon puuhamiehet Antti Pasanen ja Tuomas Laajoki ja RYMY:n porukka suunnittelevat jo ensi vuotta. Mitään artisteja ei ole vielä buukattu, mutta Tuomas pyörittelee kielen päällä kovia kotimaisia ja ulkolaisia huippunimiä, mutta suostuu palaamaan vielä viime viikonloppuun, josta jäi koko kemiläispoppoolle hyvä jälkimaku pitkäksi aikaa.
- Oli se unenomainen neljä päivää ja kaiken kruunasi Jimi Hendrix-tribuutti ja huikeat jamit päälle. Jossain vaiheessa tuntu vähän, että tuleekohan illasta mitään, kun tuli peruutuksia, mutta hätiin tuli Kel Elliottin bändi ja homma klaarattiin. Upeeta oli jamitella myös Laura Chavezin kanssa. Soitettiin Freddie Kingiä ja Paladinsia. Kertakaikkiaan tyylitajunen kitaristi. Hän osasi käyttää nyansseja tosi hallitusti, Laajoki hehkuttaa.
Pakkasukon suurimmat tähdet olivat Candye Kane ja Ana Popovic. Heitä Tuomas kehuu tosi nöyriksi taiteilijoiksi. Vastoinkäymisistä huolimatta he eivät näyttäneet myrtsiä naamaa, vaan molemmat vetivät hienon shown ja hymyssä suin.
- Candye matkasi San Diegosta Kemiin, vaikkei fyysisesti voinut hyvin syövän puhjettua uudelleen. Eikä siinä kaikki. Pakkasten vuoksi hän joutui matkustamaan vielä loppumatkan Oulusta Kemiin Salmelan liikenteen bussissa. Ei Candye siitäkään valittanut. Onneksi hänellä oli rinnallaan Laura Chavez, joka piti hyvää huolta hänestä. Olivat kuin äiti ja tytär.
- Ana Popovicin Stratocaster taas tuli jälkijunassa vasta keikan jälkeisenä päivänä, muttei hän siitä hermostunut, vaan veti hienon keikan lainapelilläkin.

Kotimaisista akteista Tuomas Laajoki poimii esiin hulvattoman Irrationals-bändin lisäksi Nuff` Said-bändin laulaja Dimitra Salon ja John Parker Trion kitaristin Samuli Kivelän.
Kaiken kaikkiaan Tuomas on tyytyväinen tämänvuotiseen Pakkasukko-kokonaisuuteen.

- Perjantai tarvii jatkossa vielä terästämistä, mutta lauantai kovine nimineen oli odotetusti Pakkasukon vetovoimaisin päivä. Yksittäisistä jutuista suosiossa yllättivät aloitus Otra Vezin ja Länsi-Pohjan jousikvartetin konsertti, joka veti toistasataa kuulijaa ja samaan yleisömäärään päästiin sunnuntain päätöspippaloissakin.
Laajoki huomauttaa myös, että rootspiireissä festivaalilla alkaa olla jo kova kaiku ja entistä mielenkiintoisempia nimiä on tyrkyllä. Kemiä pidetään myös sijainniltaan sopivana, vaikka pohjoisten päällekkäisten tapahtumien kanssa, Tuomas kaipaa vielä hienosäätöä. Johanna Laajoen kuvissa: 1. Candye & Laura 2. Ana Popovic 3. Dimitra Salo & Jesse Heikkinen 4. Samuli Kivelä
Lisää löytyy napsauttamalla Pakkasukko Blues & Jazz 2012