tiistai 28. helmikuuta 2012

Huippusoulia Tornion Real Deal-festivaaleille!
Viime kesänä Tornion Pikisaaressa ensi kertaa järjestetty Real Deal Summer Festival oli menestys. Elokuun 18. päivä gospeltapahtuma otetaan uusiksi, jolloin yleisömäärän odotetaan tuplaantuvan eli päästään yli tuhanteen kävijään. Jos säänhaltija on suosiollinen, se on mahdollista, sillä esiintyjät ovat huippuluokkaa.
Pääesiintyjänä on norjalainen kansainvälistä läpimurtoa tekevä soullaulaja Ole Børud 10-miehisen bändinsä kanssa. Suomalaisistakin kokoonpanoista löytyy hyvinkin monessa liemessä keitettyjä ja rutinoituneita soittajia. Esimerkiksi Sonic Revival-yhtyeen liideri Anton Laurila (oik.kuvassa)
muistetaan muun muassa edesmenneestä Poko recordsin HIM-vastineesta Feiledistä ja nykyisen Phoenix Effect-yhtyeen rumpalin pallilta.
Kerrottakoon Antonista vielä sen verran, että hänen oikea nimensä on Niko Rapakko ja hän on legendaarisen kaakamolaisrumpali Kauko Rapakon poika, joten mies palaa juurilleen.
Real Deal-ohjelmasta poimittakoon vielä Ole Børud lämppärinä toimiva soulpoppoo DadsHello, jonka laulaja on paljon Samuel Edelmannin kanssa kiertänyt Mirkka Paajanen ja kitarassa on merilappilaisille tuttu mustan rytmimusiikin airut Tuomas Laajoki.
Norjalainen Ole Børud on erikoinen tapaus. Puolimiljoonaa levyä maailmalla myyneestä metallibändi Extolin laulaja-kitaristista, on kuoriutunut yhtäkkiä soullaulaja, jolla on kaikki mahdollisuudet menestyä maailmalla.
Musiikin kanssa 35-vuotias Ole on ollut tekemisissä koko ikänsä. Ammattikseen hän on esiintynyt kaksikymmentä vuotta. Laulamisen Ole aloitti viisivuotiaana kahden vanhemman sisaruksensa kanssa perustamassa yhtyeessä Børudgjengen ja levytysdebyytti tapahtui jo vuotta myöhemmin ja sen jälkeen hän on ollut mukana parillakymmenellä levyllä.
Metalliyhtye Extoilin jälkeen hän halusi kokeilla jotain uutta ja omaa ja vuonna 2008 ilmestyi hänen ensimmäinen soulalbumi Shakin`the ground ja viime vuonna Keep Movin`, joka on herättänyt huomiota Norjan rajojen ulkopuolellakin.
Valloitusretkensä Ole on aloittanut naapurimaista. Allaolevassa videossa hän esiintyy täpötäydellä Tukholman historianhohtoisella Fasching-klubilla ja ensi kesänä hän tekee maihinnousun Tornioon.

On helppoa uskoa, että Pikisaari bailaa, kun Børud voimalla kymmenen miehen nousee estradille, sillä musiikki on kuin tehty kesään. Kalifornian kuuma hiekka yhdistyneenä 1970-ja 1980-luvun soulin ja funkin parhaisiin aineksiin ei ole huono yhdistelmä ja metallimiehen elkeensä hän näyttää, ilkeissä kitarariffeissä ja tiukoissa puhallinsovituksissa. Parhaimmillaan yhtye soittaa kuin Earth, Wind & Fire ja itse Olen laulu kuulostaa Stevie Wonderilta ja kitara Lenny Kravitzilta.
Olkaapa kuulolla, sillä Real Deal Summer Festivaalin lopullinen ohjelma paljastetaan lähipäivinä osoitteessa
http://www.realdealtornio.com/