keskiviikko 22. helmikuuta 2012

JORD ja maailman maut Haaparannalla! Tornionlaaksolaisen kansanmusiikin lippulaiva Jord esiintyy ensi perjantaina 24.2. klo 20 (Suomen aikaa) Haaparannan Folkets Husillä.
Yhtye julkaisi viime vuonna upean albumin Nice Matka, jolla se teki dylanmaisen liikun ja siirtyi akustisuudesta sähköisempään suuntaan ja lisäsi musiikkiinsa kaikenmaailman rytmimausteita. Albumi käy oivasta käyntikortista ja tulevaisuudessa yhtyeen muusikot onkin helppo nähdä meänkielisen musiikin ja kulttuurin sanansaattajina ulkomailla.
Erling Fredriksson Jordista kertoo, että Haaparannan konsertissa he esiintyvät pienemmällä porukalla akustisesti eli nelistään. Erlingistä se on helpompaa yhtyeen uudelle jäsenelle Johanna Lindgrenille, jonka he esittelevät yleisölle.
- Johannan juuret on samassa kylässä, ko mulla elikkä Peräjävaarassa. Hän on musiikinopettaja ja asustaa Pålängessä Kalixin ulkopuolela. Hän on laulanu ja esiintyny paljon teatterissa.
Johanna tulee Gun Olofssonin tilalle, jonka lähtöön Erlingin mukaan ovat vaikuttaneet monet syyt.
- Luulen, että hän halusi pitää paussia stressaavasta freelancer-elämästä. Nice Matkan levytyskin oli hänelle suuri ponnistus, niin kuin meille kaikille.
Haaparannalla Jord on kansainvälisen Glödgalej-tapahtuman päätähti, mutta tarjolla on paljon muutakin "keväthehkua".
Pia Marttinen Haparanda Teaterföreningistä kertoo, että illan alkuunpanijat ovat kaupunkiin muuttaneita ulkomaalaisnuoria ja vähän vanhempiakin.
- Ilta alkaa Jordin keikalla, jonka jälkeen Haaparannan senioritanssijoiden johdolla tanssitaan letkajenkkaa. Jossain välissä myös The Meänland ilahduttaa iltaa jamaikalaisrytmeillään ja omia tanssejaan opettavat myös afganistanilaisnuoret.
- Maailma käy meillä kylässä ja tarkoitus on viettää rento ja kansainvälinen ilta hyvän musiikin ja hyvän ruan kera.
Jord: Susanne Rantatalo, Jan Johansson, Johanna Lindgren & Erling Fredriksson.
Lue myös:
http://vaylanpyorre.blogspot.com/2011/05/jord-on-uudestisyntynyt.html